Milli Eğitim’den Yabancı Dil İle İlgili Devrim Gibi Karar

Yıllardan beri öğrencilerin büyük problemi haline gelen yabancı dil konusunda Milli Eğitim Bakanlığından önemli bir hamle geldi.

Milli Eğitim’den Yabancı Dil İle İlgili Devrim Gibi Karar

Yıllardır milyonlarca öğrencinin ana problemlerinden olan yabancı dil konusu için Milli Eğitim Bakanlığı devreye girdi. Okullarda İngilizce eğitiminin yetersiz kalması ve okulunu bitiren birçok öğrencinin İngilizce konusunda ufak bir gelişme yaşamaması sonucu Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yaz okulu kararı verildi.

Çankırı'da anaokulunun açılış töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer,

"4. sınıftan 12. sınıfa, tüm öğrencilerimizi oyun kıvamındaki matematik seferberliğiyle yaz okulunda buluşturuyoruz. Dördüncüsü yıllardan beri kronik bir problem olan yabancı dille, İngilizce ile ilgili, bunu çözmek için İngilizce yaz okulunu açıyoruz" dedi.

Yaz Okulları hakkında açıklama yapan Bakan Özer şu ifadeleri kullandı,

“Yaz okulları temel eğitim düzeyinde 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıflara yönelik; ortaöğretim düzeyinde ise 9, 10, 11 ve 12. sınıflara yönelik matematik ve İngilizce derslerinden olacak.

Öğrencilerimiz destekleme ve yetiştirme kursları ve yaz okulları için 15-18 Haziran tarihleri arasında başvuruları e-kurs modülü üzerinden yapabilecek.
Yaz okulu kapsamında açılacak kurslar 4. sınıf, 5-6. Sınıf (tek grup), 7-8. sınıf (tek grup), 9-10. Sınıf (tek grup) 11-12. sınıf (tek grup) şeklinde oluşturulan sınıf seviyelerinde oluşturulacak.

Öğrencilerin matematik okuryazarlığını güçlendirmek, matematiği sevdirerek günlük yaşam becerileriyle ilişkilendirilmesini sağlamak amacıyla başlattığımız ‘Matematik Seferberliği’ kapsamında matematik dersinden; yabancı dil öğretiminde konuşma ve etkili iletişim becerilerinin geliştirilmesi amacıyla İngilizce dersinden hazırlanacak etkinlik temelli çerçeve programları doğrultusunda yaz okulları haftada 12 saat, toplamda 48 saat olarak uygulanacak.

Yaz okulları, 4 Temmuz-28 Ağustos tarihleri arasında öğretmen ve öğrenci başvurularının yoğunluğuna göre okul idarelerince belirlenen tarihler arasında açılacak. Öğretmen ve öğrenciler yaz dönemi sürecinde istedikleri ilde seviyelerine uygun okul türlerinde yaz okullarına katılabilecek. Yaz okullarında görevlendirilen öğretmenler, 28-30 Haziran tarihleri arasında ÖBA üzerinden yapılacak 2 günlük bir eğitime alınacak. ”

Sizlerde öğrenciler için açılacak yaz okulunun faydalı olacağını düşünüyor musunuz? Sizce bu okullarda hangi derslere ağırlık verilmeli.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /