Milli Eğitim Bakanından Flaş Açıklamalar Okullarda Yeni Sezonda Maske Kullanımı Zorunlu Olacak Mı

Okulların açılmasına sayılı günler kala herkesin aklındaki yeni eğitim-öğretim döneminden maske kullanımı zorunlu olacak mı sorusuna Bakan Özer cevap verdi.

Milli Eğitim Bakanından Flaş Açıklamalar Okullarda Yeni Sezonda Maske Kullanımı Zorunlu Olacak Mı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, TRT Haber kanalında katıldığı canlı yayında eğitim gündemi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Yeni sezonda koronavirüs önlemlerine de değinen Bakan Özer, okullarda bu sene maske zorunluluğu var mı sorusunu da cevapladı.

İşte Bakan Özer’in koronavirüs tedbirleriyle alakalı açıklamaları;

‘’Geçen sene 1,5 yıl aradan sonra 2021-2022 eğitim ve öğretim yılına kararlı bir şekilde yüz yüze eğitime devam ederek tamamladık. Oradaki geliştirmiş olduğumuz mekanizma okul kapatma değil derslik kapatma, vakanın olduğu yerlerde veya bulaş oranlarının belli bir oranı aştığı zaman sınıfın kapatılması şeklinde uyguladık. Elektronik bir sistem kurduk ve çok başarılı bir şekilde. Okullar gerçekten ilk açılması ve bu tip kriz durumlarında son kapatılması gereken yerler. Bizim en kalıcı ve tek sermayemiz aslında sürdürülebilir sermayemiz beşeri sermayemiz insan kaynağımız. Bundan taviz vermemiz mümkün değil. Şu anda Sağlık Bilim Kurulu'nun bu süreçle ilgili herhangi bir şeyi yok. Kapalı alanlarda maske kullanımı ile ilgili bir önerisi, kararı yok.

Maske Kullanımı Söz Konusu Değil

Dolayısıyla dersliklerde maske kullanımı söz konusu olmayacak. Ama isteyen öğrencilerimiz, hassasiyetleri olan ya da kendisini bir vaka olmasa bile korumak için hassasiyet gösteren öğrenci ve öğretmenlerimiz, istemeleri durumunda maskeleri, okullarımız tarafından ücretsiz şekilde temin edebilecekler. Okulların temizlik, küçük onarım ve donatımlar ihtiyaçları için 3,1 milyar lira gönderdik. Önceliğimiz hiçbir ara vermeden süreçleri yönetebilmek. Şu an alarm verecek bir durum söz konusu değil. Büyük oranda Kovid ile ilgili süreçler atlatılmış oldu. Yeni vakalar, yeni olağanüstü durumlar olabilir. Biz her türlü olağanüstü koşula karşı okullarımızı, gerekli önlemleri alarak açık tutma ile ilgili irademizin arkasında duracağız.’’

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /