Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan Yüz Yüze Eğitim ve Sınavlarla İlgili Açıklama

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, CNN Türk'te Cüneyt Özdemir'in konuğu oldu.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan Yüz Yüze Eğitim ve Sınavlarla İlgili Açıklama

Koronavirüs pandemisi gölgesinde eğitim öğretimin geleceği ve yaz tatiline ilişkin sorulara yanıt veren Milli Eğitim Bakanı Selçuk, yüz yüze eğitimde il bazında değerlendirmeler yapılacağını söyledi. Bakan Selçuk'un açıklamalarından satır başları: 

Benim bu konuya bakışım şöyle: Biz okullardan sorumluyuz. Benim önüme tablo geliyor günlük olarak. Bu tablolar çerçevesinde ben dünyada hangi okulların açık olduğunu hangisinde kapalı olduğunu biliyorum. Bütün bunları izlerken bizim risk tablomuzda risk değerlendirme çıtamız diğer ülkelere göre daha düşük. Riske girme ihtimalimiz şu seviyeye geldiğinde kapatırız diyoruz. Bizim kapatmamız lazım diyorum. Bir taraftan dikkat ederseniz hiç açmayın ya da hiç kapatmayan tartışması var Türkiye'de. Ben Türkiye'ye bakarak karar vermeliyim. Virüsün ya da küresel salgının ne getirdiği ne götüreceği başlangıçta belli değildi. Bütün ülkeler hazırlıksız yakalandı. Baştan daha merkezi kararlar alındı. Dördüncü senaryo yerinde karar senaryosuydu. Hangi ilacın verileceği bile tartışma konusuydu o aylarda. Dikkat ederseniz 15 Şubat'ta köy okulları 5 gün açılacak bunu daha önce de yaptık. Önce il bazında bakılacak, ilçe bazında valiler karar verecek.

YAZ TATİLİ

Yaz tatiliyle ilgili bir karar alınması gerektiğini düşünüyorum. Yaz aylarında kitlesel olarak herkes için değil ama özellikle kritik gruplar için matematik kampları, oyun kampları bütün bunların devam etmesi gerekiyor. Tatille ilgili mevcut dönemde karnenin tarihiyle ilgili bir değişiklik olabilir netleşmemekle beraber. Öğrencilerin tamamı yaz boyunca okulda olacaklar böyle bir kararımız yok.

ÖĞRETMENLER İÇİN AŞI SÜRECİ 
Köy okulları meselesi ilkokullar gündeme geldiğinde açılan sınıfların öğretmenlerinden başlamak üzere bir öncelik olsun diye bir karar çıktı kabineden. Aşının Türkiye'ye geliş planlamasına göre öğretmenlerimizin aşı planlamasını yapıyor. Öğretmen ve diğer çalışanlar özel okullar dahil açılan sınıflardan başlamak üzer Sağlık Bakanlığı bunun planlamasını yapıyor.