Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan Sınavlarla İlgili Erteleme Talebine Yanıt: Sınavlar Ertelenirse, Öğrencilerin Yükü Artar

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçık, sınav erteleme talepleriyle ilgili bir mesaj yayımladı.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan Sınavlarla İlgili Erteleme Talebine Yanıt: Sınavlar Ertelenirse, Öğrencilerin Yükü Artar

Sınavların ertelenmesi durumunda yakın zamanda çalışma yüklerinin daha da artacağına dikkat çeken Milli Eğitim Bakanı, gelecek yıllara sorun biriktirmemek adına sınavların ertelenmemesi konusunun çok kritik olduğunu söyledi.

Bakan Selçuk'un yayımladığı mesajda ayrıca şu ifadeler yer aldı:

Biz salgın döneminde kararlarımızı, eğitimcilerle ve hekimlerle birlikte oluşturuyoruz. Salgının seyrini günlük izliyoruz. Neyin riskli, neyin gerekli olduğu konusunda verilere dayalı olarak ortak görüş geliştiriyoruz. Bu görüşmeler neticesinde, köy okullarımız ve ana okullarımız yüz yüze eğitime çoktan başladı. 1 Mart'ta ilkokul 1-2-3-4. sınıf öğrencilerimizle 8 ve 12. sınıf öğrencilerimiz de yüz yüze eğitime başlıyor.

Sizlerin de sadece sınavlarınızı yüz yüze gerçekleştirebilmemiz için salgın tedbirleri noktasında tüm hazırlıklarımız tamam. Öğrencilerimizin %40'ı yani yarıya yakını sınavlarını tamamladı. Sınavlarınızda bugün yapılacak bir erteleme yakın zamanda çalışma yükünüzü artrıacaktır. Bizim de durumunuzu tespit edip ihtiyaçlarınıza uygun destekleme programları tasarlamamızı engelleyecektir. Gelecek yıllara sorun biriktirmemek için zamanında çalışmak bu yüzden çok kritik. Kararlarımızda sağlığınız her zaman önceliğimiz. Desteğiniz ve iş birliğiniz bizim için önemli. Bugünlerin üstesinden hep birlikte gayretle geleceğiz. Siz derslerinize ve sağlığınıza odaklanın lütfen. Hepinize yürekten teşekkür ediyorum.