Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan Karne, LGS ve Telafi Eğitimleri Açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ilkokul, ortaokul karnelerinin e-okul üzerinden, lise takdir-teşekkür, onur belgesi gibi belgelerin ise randevulu olarak okullardan alınabileceğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan Karne, LGS ve Telafi Eğitimleri Açıklaması

2 gün sonraki LGS'ye ilişkin de açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Selçuk, sınava dair tüm önlemlerin alındığını her türlü senaryonun değerlendirildiğini söyledi.

Velilerin okul bahçesine alınmayacağı, sosyal mesafenin korunması halinde maskenin sınav sırasında çıkarılabileceğini de söyleyen Milli Eğitim Bakanı, okulların bu sene tamamiyle uzaktan eğitime geçişiyle ilgili ise, "Uzaktan eğitimle yüz yüze eğitimin tamamını yaptık diyemeyiz fakat yapmak istediğimizin fevkinde işler yaptık. Okulları 19 Haziran'a kadar 3 haftalığına açsaydık, emin olun çok daha devasa sorunlarımız olacaktı. Yaz tatiline özel olarak hazırladığımız kitaplarımız temmuzda öğrencilerimizin elinde olacak." dedi. 31 Ağustos'ta devlet okullarında başlayacak olan telafi eğitimlerine ilişkin de açıklamalarda bulunan Selçuk, eğitimin zorunlu olmadığını söyledi.