Milli Eğitim Bakanı Selçuk Sınavlarla İlgili Yeni Tarihi Açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze sınavlarla ilgili 8 Mart'tan başlamak üzere illerin durumuna göre karar verileceğini açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk Sınavlarla İlgili Yeni Tarihi Açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında yarın gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısının ardından Türkiye'de risk durumuna göre illerde kademeli normaleşmenin başlaması beklenirken, okullarla ilgili kararın da yarın gerçekleşecek toplantıdan sonra netleşmesi bekleniyor. Okulların açılacağı ilan edilen 1 Mart tarihi ilgili açıklamaların beklenmesi vesilesiyle en erken 2 Mart'a alınmıştı. Bakan Selçuk, yüz yüze sınavlara ilişkin takvime dair ise 8 Mart'ı işaret ederek bu tarihten sonra illerdeki koronavirüs vaka durumlarına göre kararlar alınacağını duyurdu. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN PAZARTESİ GÜNÜNE İŞARET ETMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Değerli arkadaşlar bu konuda biliyorsunuz her zaman benim bir sözüm var. Bilim kurulumuz var, bilim kurulumuzun çalışmaları kabinenin  önüne gelecek. Bunu orada müzakare edeceğiz. Mutasyonun hangi illerde ne konumda olduğunu, istatistiki eğrilerin nerelere vardığını Sağlık Bakanımız bize takdim edecek. Daha sonra ne gibi tedbirler alabiliriz, Lokantalar, kafeteryalarla ilgili ne gibi adımlar atılabilir, otellere varıncaya kadar bunların kararını Pazartesi günü alacak, ondan sonra yapacağımız açıklama ile tüm halkımıza ifade edeceğiz" ifadelerini kullandı.