Milli Eğitim Bakanı Öğrenci ve Velileri Uyardı: Tercih Danışmanlığı Hizmeti Yarın Başlıyor

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Liselere Geçiş Sınavı (LGS) kapsamındaki merkezi sınav sonuçlarının açıklanmasıyla merkezi sınav, yerel yerleştirme ya da pansiyonlu okullar arasından hangi liseyi tercih edeceğine ilişkin soruları olan aile ve öğrenciler için tercih danışmanlığının başlayacağını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Öğrenci ve Velileri Uyardı: Tercih Danışmanlığı Hizmeti Yarın Başlıyor

Bu süreçte her sene olduğu gibi önümüzdeki eğitim öğretim yılı için de tercih danışmanlığı hizmetleri verilerek sürece katkı vermeyi amaçladıklarını kaydeden Bakan Selçuk, "Kurulan tercih danışmanlığı birimlerimiz öğrencilere EBA üzerinden online tercih danışmanlığı hizmeti verecek. Bu hizmet, canlı sınıfların yapıldığı dijital platformlar üzerinden gerçekleştirilecek. Rehberlik ve araştırma merkezlerimizde (RAM) kurulan tercih danışmanlığı birimlerimizce de internete erişimi olmayan LGS tercihinde bulunacak öğrencilerimize telefonla tercih danışmanlığı hizmeti verilecek. Öğrencilerimizin 20-29 Temmuz tarihleri arasında tercih danışmanlığı hizmetini ne zaman alacakları konusunda, okul müdürlükleri öğrencilerimizi bilgilendirecek. Öğrencilerimizi ve velilerinizi tercih danışmanlığı hizmetinden yararlanmaya davet ediyoruz." dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yarındna itibaren 13 binin üzerinde rehber öğretmenin EBA üzerinden öğrencilere online danışmanlık yapacağını belirterek, "Bu süreçte yaklaşık 13 binin üzerinde rehber öğretmenimiz, EBA üzerinden öğrencilerimize online danışmanlık yapacak. Öğretmenlerimiz, EBA üzerinden görev alacakları sınıftaki öğrencilerle yarın sabahtan itibaren iletişime geçecek." dedi.