MHP'li Sefer Aycan: Mesleki Eğitimi Artırmamız Lazım! Üniversiteden Mezun Olan Gençlerin Çoğu İşsiz Kalacak

Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, TBMM Genel Kurulu'nda üniversitelere giriş sınavı ve gençlerin tercih sürecine ilişkin hatırlatmalarda bulunarak mesleki eğitime dikkat çekti.

MHP'li Sefer Aycan: Mesleki Eğitimi Artırmamız Lazım! Üniversiteden Mezun Olan Gençlerin Çoğu İşsiz Kalacak

Meslek eğitimlerine yönelik yatırımların artırılması ve iyileştirilmesi gerektiğini söyleyen MHP Kahramanmaraş Milletvekili, hali hazırda işsiz genç sayısının çok yüksek olduğunu, kontenjan sayısının da fazlalığı nedeniyle gençlerin ilerleyen zamanlarda sıkıntı yaşayabileceğini belirterek şunları söyledi: 

Üniversitelere giriş sınavını yaptık, şimdi gençlerimiz tercih aşamasındadır. 2,2 milyon genç sınava girdi, 1 milyon genç üniversitelere yerleştirilecek. Kontenjanlar belirlendi fakat hemen hemen her alanda ciddi sayıda işsiz genç var iken kontenjan sayılarının çok dikkat çekici bir şekilde yüksek olduğu görülmektedir. 

İhtiyaç planlamasının yapılmadığı, insan gücü planlamasının yapılmadığı görülüyor. Gençler bir okula yerleşecek ama okulu bitirdiğinde çoğunlukla işsiz kalacaktır. Bu nedenle bir an önce mesleki eğitimi artırmamız lazım, meslek liselerinin artması gerekiyor ve bu meslek liselerinin sanayi, sektör iş birliği içerisinde eğitim yaparak gerçek meslek erbabı yetiştirmesi gerekmektedir. Gençleri bu belirsizlikten kurtaralım, emek ve zamanları boşa gitmesin diyorum.