Merakla Beklenen İmam Hatip Raporu Açıklandı, Peki Sonuç Ne?

Türkiye'nin özgün eğitim modeli imam hatip okulları çalışması, İmam Hatip okullarının sayısının bütün okullar arasında %13,49'luk bir orana sahip olduğunu duyurdu.

Merakla Beklenen İmam Hatip Raporu Açıklandı, Peki Sonuç Ne?

ÖNDER İmam hatipliler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Yapıcı, organize edilen toplantıda Türkiye'nin özgün eğitim modeli imam hatip okulları 1913-2022 raporunu ele aldı. 

Toplantıya, medya kuruluşlarının yöneticileri ile köşe yazarları da katılım sağladı. İmam Hatip okullarına yönelik verilerin sunulduğu toplantıda doğru bilinen yanlışlarda açıklığa kavuşturuldu. Türkiye genelinde bulunan İmam Hatip okullarına yönelik sayısal verilerin de duyurulduğu rapora göre İmam Hatip okullarının bütün okulları içerisindeki oranının %13,49 olduğu ve bütün ortaokul ile lise öğrencileri arasındaki İmam Hatip öğrencisi oranları ise lisede 10,34; Ortaokulda 13,87 olarak açıklandı.


Her 10 Liseliler 1’i İmam Hatipte Okuyor

Açılış konuşmalarının sonrasında yapılan istatistik çalışmayı aıklayan ÖNDER Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Yapıcı, İmam Hatip okullarının tarihçesini dile getirdikten sonra sayısal rakamlarla İmam Hatip okurları sunumunu yaptı.

Buna göre 2022 senesi verilerine göre Türkiye'deki bütün okulların sayısı 32.702 iken İmam Hatip okullarının sayısı bina olarak 4.413 olarak açıklandı. Bu rakamın genele oranı ise %13,49'a tekabül ediyor. Yapılan bu istatistik çalışmalar neticesinde her 10 liselilerin 1’inin İmam Hatip Lisesi'nde okuduğu vurgulandı.