Memur 3 Ocak’a Kilitlendi: Açıklanacak Rakam Maaşlara Zam Olarak Yansıyacak

Türkiye'de milyonlarca memur ile memur emeklisinin maaş zammı 3 Ocak tarihinde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanacak enflasyon verileri ile beraber şekil kazanacak. Temmuz ile Kasım aylarını kapsayan 5 aylık dönem içerisinde enflasyon farkı %14,04 olacak şekilde gerçekleşirken söz konusu oranlara ilave bir şekilde refah payının uygulanıp uygulanmayacağı ise merak edilmeye başladı.

Memur 3 Ocak’a Kilitlendi: Açıklanacak Rakam Maaşlara Zam Olarak Yansıyacak


Yeni asgari ücretin 8500 TL olarak açıklanması ile beraber şimdi de sırada milyonlarca memur ile emeklisinin yeni yıl içerisinde alacakları zam oranı araştırılmaya başlandı. Aralık ayı enflasyon verilerinin kamuoyu ile paylaşılmasının sonrasında bu oran netlik kazanacak. Toplu sözleşme zammı ile 6 aylık enflasyon üzerinden hesaplama işlemlerine tabi tutulan enflasyon farkı, memur ile emeklisinin maaşlarına yansıyacak.

Memur Maaş Zammı, 6 Aylık Enflasyon Verilerine Göre Belirlenecek 

Temmuz ile Kasım aylarını içine alan 5 aylık dönem içerisinde enflasyon farkı %14,04 olacak şekilde gerçekleşti. Söz konusu oranlara ilave bir şekilde refah payının uygulanıp uygulanmayacağı ise şimdiden merak edilmeye başlandı. Kesin rakamlar ise Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 3 Ocak tarihinde açıklanacak ve böylece SSK ile BAĞ-KUR emeklileri de 6 aylık enflasyonu verilerine göre maaş zammı alacak.


2023'te Memura Ne Kadar Zam Verilecek? 

Konuya yönelik TRT habere açıklamalarda bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş, yapmış olduğu açıklamalarda;

“En son kasım ayı enflasyonu açıklandı 2,8 dolayısıyla 5 aylık enflasyon verisi şu anda 13,3. Toplu iş sözleşmesinde oranını da ele aldığımızda şu anda 14,5 civarında karşımıza çıkıyor. 3 Ocak'taki enflasyon verileri göz önünde alındığında %15 ile %17 arasında bir rakam karşımıza çıkıyor.”

Dedi. 

Memura Refah Payı Verilecek Mi?

Asgari ücretteki artış gözünün alındığında yüksek bir refah payı ile bahsettiğimiz verilerden daha yüksek bir maaş zammı verileceği düşünülüyor.