MEB'den Ana Sınıfı Kararı! Haftada 5 Gün Yüz Yüze Eğitim

Son Dakika... Milli Eğitim Bakanlığı, tüm resmi ve özel anaokulu, ana sınıfı ve uygulama sınıflarında haftada 5 gün 6 etkinlik saatinde yüz yüze eğitim yapılacağını açıkladı.

MEB'den Ana Sınıfı Kararı! Haftada 5 Gün Yüz Yüze Eğitim

MEB açıklamasında konuya ilişkin , "Haftada 5 gün ve günde 6 etkinlik saati süreyle aralıksız yüz yüze eğitim yapılacak ve bir etkinlik saati 30 dakika olacak şekilde planlanacaktır.Okulun fiziki imkânları doğrultusunda bir gruptaki çocuk sayısı en az 5 olacak şekilde şube tanımlamaları yapılabilecektir.Fiziki imkânları uygun olan okul öncesi eğitim kurumlarında salgın ile ilgili tüm tedbirlerin alınması şartıyla çocuk kulüpleri açılabilecektir." denildi. MEB açıklamasında ayrıca şu ifadeler yer aldı: 

-Çocukların ev ortamında da desteklenmesi amacıyla TRT EBA İlkokul kanalında her gün yayınlanan EBA Anaokulu kuşağını takip etmeleri ve ailelerin Temel Eğitim Genel Müdürlüğü internet sitesinde yayınlanan Erken Çocukluk Eğitim Takvimi ile diğer yayınlardan yararlanmaları sağlanacaktır.

-Okula kayıtlı olup yüz yüze eğitimi tercih etmeyen ailelerin çocuklarının kayıtları silinmeyecek olup bu çocukların da EBA Anaokulunu izlemeleri ve diğer eğitim materyallerinden yararlanmaları için gerekli önlemler alınacaktır.