MEB ve YÖK'ten Gelen Son Açıklamalar: Okullar Açılacak mı? (İlkokul-Ortaokul-Lise-Üniversite)

İlkokul, ortaokul, lise ve üniversiteler yeni eğitim öğretim yılında açılacak mı? Dersler yüz yüze mi olacak yoksa uzaktan eğitim yeni yılda da devam edecek mi? İşte detaylar ve gelen son açıklamalar.

MEB ve YÖK'ten Gelen Son Açıklamalar: Okullar Açılacak mı? (İlkokul-Ortaokul-Lise-Üniversite)

Okullar açılacak mı?

Son günlerin en çok merak edilen konu başlığı , okulların açılıp açılmayacağı konusu oldu. Vatandaşlar ilkokul, ortaokul, lise ve üniversitelerin eğitime başlayıp başlamayacağını araştırıyor, MEB ve YÖK'ün bu konudaki açıklamalarına odaklanıyor. 

CORONA NEDENİYLE ERKEN KAPANDI

Geçtiğimiz eğitim dönemi, koronavirüs nedeniyle erken kapandı. İlk corona vakasının Türkiye'de görülmesinin ardındna tedbirler alınmış ve önce okullar belirli bir süreliğine tatil edilmişti. Ancak vaka sayısında azalma olmaması nedeniyle okullarda dönem kapatılmış ve eğitimler online olarak internet üzerinden verilmeye başlanmıştı. 

MEB AÇIKLADI: 31 AĞUSTOS 'TA OKULLAR AÇILACAK

Milli Eğitim Bakanlığı geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada yeni eğitim öğretim yılı takvimini duyurmuş ve okulların 31 Ağustos günü açılanacağını bildirmişti. Bakan Ziya Selçuk konu ile ilgili yaptığı açıklamada bir takvim açıklamak durumunda oldukları için 31 Ağustos  tarihini verdiklerini söylemişti. Bakan, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu ile görüşmelerin devam edeceğini, sürecin bu şekilde belirleneceğini söylemişti.

VAKA ARTIŞI SONRASI OKULLAR TATİL EDİLECEK SÖYLENTİSİ

Son günlerde vakaların günlük 1000 sınırını geçmesi nedeniyle bazı kişiler , okulların açılmayacağını iddia ediyor. Ancak resmi kaynaklardan okulların açılma tarihinin değiştiğine dair bir açıklama yok.  Önümüzdeki günlerde bir değişiklik olmaması durumunda okullar 31 Ağustos günü açılacak.

Öte yandan İŞKUR üzerinden okullara personel alımları başladı. Alınacak personeller , okullarda çalıştırılacak. Bu nedenle okulların 31 Ağustos tarihinde açılması bekleniyor. 

ÜNİVERSİTELERİN AÇILMASI 

YÖK Başkanı , üniversitelerin açılması ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"YÖK Başkanı olarak, verebileceğim en doğru ve sağlıklı bilgi, üniversitelerimizin bulundukları bölgelerin, şehirlerin coğrafi ve yerel özelliklerini de dikkate alarak Covid-19 krizinin dinamiklerinin devam etmesi halinde gelecek eğitim yılı için her türlü duruma karşı hazırlıklarını yapmakta olduklarıdır"

Yekta Saraç , daha önce yaptığı açıklamada dilediklerinin yüz yüze eğitim olduğunu , ancak her türlü senaryoya karşı hazırlıklarının olduğunu söyledi.

Peki sizce okullar açılmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA