MEB Öğrenciler için yeni proje başlattı

Milli Eğitim Bakanlığı 'Okul Ortaklığı Programı' projesi başlattığını duyurdu. İşte detaylar..

MEB Öğrenciler için yeni proje başlattı

Koronavirüs pandemisi sonrasında yüz yüze başlayan eğitim 7 aydır kesintisiz olarak devam ederken, Milli Eğitim Bakanlığı pandemi döneminde oluşan sosyal öğrenme eksikliklerini kapatmak için çalışmalarına devam ediyor. 

Bakanlık bu kapsamda 'Okul Ortaklığı Programı' projesi başlattığını duyurdu. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bu proje ile öğrenci ve öğretmenlerde eğitim tecrübeleri, deneyim, kültür, bilgi ve değer paylaşımına imkan tanımak amacıyla  "Ortak Okul Programı" projesini başlattıklarını duyurdu.

Fırsat eşitliğine katkı sunacak

MEB'in başlattığı bu yeni proje ile ilgili olarak açıklamalarını sürdüren Bakan Özer, bu program sayesinde okullar arasında ki imkan farklılıklarının azalacağını ve fırsat eşitliğinin sağlanmasına katkı olacağını aktardı. Özer, yeni Proje ile birlikte farklı kaynaklara ve eğitim tecrübelerine sahip olkulların bunları diğer okullar ile paylaşarak, öğrencilerin başarısı artırmaya faydalı olacağını sözlerine ekledi.

Proje liselerde başlıyor

Projenin ilk olarak liselerde hayata geçeceğini duyuran Özer, bu kapsada  Anadolu, fen ve sosyal bilimler liselerinin okul yöneticileri, öğretmen, öğrenci ve velilerini kapsayan okul ortaklığı programında yer alan okulların, farklı illerden seçildiğini, Okul ortaklığı programı kapsamında okullar bilgi paylaşımı ve ortak çalışmalar yaparak çevrim içi ya da yüz yüze toplantılar ve buluşmalar gerçekleştireceğini ve okulların kendileri arasında yazılı, görsel ve dijital materyal gibi kaynakları paylaşacaklarını duyurdu.