MEB Karne Notlarını Açıklamaya Başladı: İşte E Okul Veli Bilgilendirme Giriş Sayfası VBS 1. Dönem Karne Sorgulama

E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin 1. dönem karne notları açıklanmaya başladı. Peki karne notu nasıl öğrenilir? E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne giriş nasıl yapılır? VBS giriş sayfasına nasıl ulaşabilirim? Cevapları yazımızda.

MEB Karne Notlarını Açıklamaya Başladı: İşte E Okul Veli Bilgilendirme Giriş Sayfası VBS 1. Dönem Karne Sorgulama

e Okul karne notları belli olmaya başladı.

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin byük bir merakla beklediği karne notları sonunda belli olmaya başladı. Geçen yılın ilk dönemi olduğu gibi bu sene de pandeminin gölgesinde uzaktan yapılan derslerin ardından ilk dönemin sonuna gelindi.  İlk dönemin sonunda gelinmesi ile birlikte öğrenciler ile velileri, e Okul veli bilgilendirme sistemini aramaya başladı.

YÜZ YÜZE EĞİTİM 22 OCAK'TA

MEB dün akşam yaptığı açıklamada DYK 'larda 8 ve 12 'inci sınıflar ile mezunların yüz yüze eğitime alınacağını söyledi. LGS ve YKS'ye girecek öğrenciler için başlayacak kurslara katılım zorunlu değil. Resmi okullarda eğitim alan 8. ve 12. sınıf öğrencileri ve mezunlar için isteğe bağlı açılan destekleme ve yetiştirme kursları ile özel okullardaki bu sınıflara yönelik takviye kurslarında, 12. sınıf öğrenci ve mezunlarına yönelik özel öğretim kurslarında yüz yüze eğitim 22 Ocak'tan itibaren başlatılacak.

SINAVLAR KISMEN YAPILDI AMA...

Okullarda yüz yüze sınavlar sadece bazı sınıflar iç.in yapılmış, daha sonra yapılan açıklamada sınavların geçersiz sayılacağı, sınavın geçerli sayılmasını isteyen velilerin okullara başvuru yapması gerektiğine yer verildi.

NOTLAR NASIL VERİLECEK?

Peki notlar nasıl verilecek? Öğretmenler, öğrencilerin derslere katılım durumuna göre bir sözlü notu verecek. Bunun yanı sıra verilen performans ödevi , yapılan testler ve öğrencinin durumuna göre notlar verildi ve karneler şekillenmeye başladı. 

E OKUL 'DA YAYIMLANMAYA BAŞLADI

E Okul VBS sistemi üzerinden karne notları yayımlanmaya başladı. 22 Ocak 2021 Cuma günü sömestr tatili öncesi öğrencilerin 1. dönem notları belli oldu. Notlarınızı öğrenmek için aşağıdaki adımları takip etmeniz gerekmektedir:

https://eokulyd.meb.gov.tr/

Linki kopyalayıp yeni sekmede açın. Açılan sayfada aşağıdaki gösterildiği gibi Veli Bilgilendirme Sistem Girişi kısmına tıklayın. 

Daha sonra karşınıza bir sayfa çıkacak Burada yukarıda kutucukta yazan sayıları girin. Daha sonra TC kimlik numaranız ile okul numaranızı girin ve Giriş tuşuna basın. Sisteme giriş yaptıktan sonra aşağıdaki gibi sol menüde bulunan NOT BİLGİSİ kısmına tıklayarak 1. dönem notlarınızı görebilirsiniz.

Öğretmenlerin not girişleri Cumaya kadar devam edecek. Sizin karneniz nasıl? Aşağıdaki yorum kısmından yazarak diğer öğrencilerle bilgi alış verişinde bulunabilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA