MEB Hareket Geçti! Yeni Uygulama 17 Mayıs'ta Başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı salgın döneminde öğrencilerin olası öğrenme kayıplarının tespit edecek, yeni bir araştırmaya 17 Mayıs tarihinden itibaren başlıyor..

MEB Hareket Geçti! Yeni Uygulama 17 Mayıs'ta Başlıyor

Küresel çapta yaşanan koronavirüs pandemisi sebebiyle bir süre uzaktan eğitime ara veren okullar Eylül ayı itibariyle tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime başlamıştı. Bu süreç içinde Milli Eğitim Bakanlığı ise yüz yüze eğitimin devam etmesi için tüm önlemleri almış bunu yanında salgın döneminde ki öğrenme eksiklerinin tespit için bir takım çalışmalar yürüttmüştü. Bu kapsamda Bakanlık 17 Mayıs 2022 tarihinden itibaren salgın döneminde  öğrencilerin olası öğrenme kayıplarının tespit edecek, yeni bir araştırmaya başlıyor.

50 bin kişiye uygulanacak

Yapılan açıklamaya göre bu araştırma kapsamında 81 ilimizde 4 ve 7. sınıf seviyelerinde Türkçe, matematik ve fen bilimleri ders alanlarındaki kazanımları; 10. sınıf seviyesinde ise Türk dili ve edebiyatı, matematik,  fizik, kimya ve biyoloji ders alanlarındaki kazanımları ölçülecek.  Yaklaşık 50 bin kişi üzerinde yapılacak bu araştırma ile birlikte öğrencilerin mevcut durumunun değerlendirilmesi ve öğrenmen eksikleri karşısında yapılacal telafi çalışmalarında yol göstermesi hedefleniyor.

Öğrenme eksikleri giderilecek

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, araştırma kapsamında yapılan değerlendirmelerin sonuçlarının öğrencilere karne olarak iletileceğini ve tespit edilen öğrenme eksiklerinin giderilmesi için okullar aracılığıyla gerekli desteklerin sağlanacağını açıkladı.