MEB EKYS tarihi Belli Oldu

Öğretmenlerin Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarına müdür ve müdür yardımcısı olarak görevlendirilmesine imkan sağlayan MEB EKYS tarihi belli oldu. 2023 MEB EKYS ne zaman yapılacak ?

MEB EKYS tarihi Belli Oldu

Milli Eğitim Bakanlığını  her sene  gerçekleştirdiği Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı EKYS sınavının bu sene ne zaman yapılacağı belli oldu.

MEB EKYS 21 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak

Normal şartlarda 5 Mart 2023 tarihinde yapılması planlanan ancak yaşanan deprem felaketi sebebiyle ertelenen 2023 MEB EKYS  21 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak. Adaylar başvurularını, ÖSYM başvuru merkezlerinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi ile mobil uygulamadan 13 Nisan günü saat 23.59'a kadar yapabilecek.

3 ilde EKYS yapılmayacak

Alınan karar gereği Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'da 2023 MEB-EKYS yapılmayacak. 2023 MEB-EKYS'ye Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya sınav merkezlerinde girmek için tercihte bulunan adayların, tercihlerini güncellemeleri gerekiyor.
  Bu adaylardan, belirtilen sürede sınav merkezi tercihini güncellemeyenlerden sınav merkezi Hatay olan adaylar Adana'da, sınav merkezi Kahramanmaraş olan adaylar Gaziantep'te, sınav merkezi Malatya olan adaylar ise Elazığ'da sınava alınacak. Tüm adaylar, 13 Nisan günü saat 23.59'a kadar sınav merkezi tercihlerini güncelleyebilecek