MEB DYK Başvuru Tarihlerini Değiştirdi-İşte Başvuru Sayfası ve Yeni Tarihler (DYK Kursu Nedir?)

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada 2020 yılı DYK kurs başvuru tarihlerinde değişiklik yapıldığına yer verildi. İşte destekleme ve yetiştirme kursları başvuru bilgileri.

MEB DYK Başvuru Tarihlerini Değiştirdi-İşte Başvuru Sayfası ve Yeni Tarihler (DYK Kursu Nedir?)

DYK kurs başvuru süresi uzatıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı 2020-2021 eğitim öğretim yılı öncesi destekleme ve yetiştirme kurs başvurularını almaya devam ediyor. Yapılan son dakika açıklamasında öğretmenler için kurs başvuru süresinin uzatıldığına yer verildi. 

DYK KURSU NEDİR?

DYK kurs “Resmî ve özel örgün eğitim kurumları ile yaygın eğitim kurumlarında öğrenim gören is- tekli öğrenci ve kursiyerleri destekleme ve yetiştirme amacıyla resmî örgün ve yaygın eğitim kurumlarında açılan kurslar” olarak tanımlanmaktadır.

İŞ TAKVİMİ YAYIMLANDI

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 2020-2021 Eğitim ve Öğretim yılı destekleme ve yetiştirme kursları iş takvimine yer verildi. 

ÖĞRETMEN BAŞVURULARI UZATILDI

MEB tarafındna yayımlanan duyuruda 25 Ağustos 2020 tarihine kadar uzatılan öğretmenlerin DYK kurs başvurularının 28 Ağustos tarihine kadar uzatıldığına yer verildi. Açıklamada, "Öğretmenlerin atama yer değişikliği iş ve işlemleri nedeniyle Destekleme ve Yetiştirme Kursları öğretmen başvuruları 28 Ağustos 2020 Cuma gününe kadar uzatılmıştır." denildi.

İŞ TAKVİMİ

MEB arafından yayımlanan takvim şu şekilde:

1- 18-20 Ağustos 2020 tarihleri arasında, kurs merkezi başvurularının alınması ve il/ilçe millî eğitim müdürlüklerince onaylanması.
2- 21-25 Ağustos 2020 tarihleri arasında, öğretmen başvurularının alınması ve ücretli öğretmen başvurularının il/ilçe millî eğitim müdürlüklerince onaylanması. (28 Ağustos tarihine uzatıldı)
3- 26-30 Ağustos 2020 tarihleri arasında, öğrenci başvurularının alınması.
4- 31 Ağustos 2020 tarihinde, kurs sınıflarının oluşturulması ve derslerin başlaması.
5- 6 Haziran 2021 tarihinde, kursların tamamlanması.

BAŞVURU SAYFASI

DYK kurs başvuruları https://e-kurs.meb.gov.tr/Login.aspx adresi üzerinden alınıyor. 

Linki kopyalayıp yeni sekmede açın. Açılan sayfanın üst kısmında öğretmen ya da öğrenci girişi kısmından giriş yapın.

Giriş yaptıktan sonra DYK başvurunuzu tamamlayın.