MEB'den Okulların Açılması ile İlgili Açıklama: Tarih Verildi

Son dakika haberi: MEB 'den okullarda yüz yüze eğitimle ilgili son dakika açıklaması geldi ve takvime yer verildi.

MEB'den Okulların Açılması ile İlgili Açıklama: Tarih Verildi

Son dakika : MEB 'den okullarla ilgili açıklama.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yüz yüze telafi eğitimleri hakkında son dakika açıklaması geldi.

MEB, yüz yüze telafi eğitimlerinin 31 Ağustos 2020 Pazartesi günü başlayacağını hatırlatarak telafi eğitimlerinin üç hafta süreceğini ve ders yılının başlamasıyla birlikte destekleme ve yetiştirme kursları aracılığıyla yıl boyu devam edeceğini bildirdi.

MEB tarafındna yapılan resmi açıklamada, " 31 Ağustos Pazartesi günü başlayacak olan yüz yüze telafi eğitimleri üç hafta sürecek ve ders yılının başlamasıyla birlikte destekleme ve yetiştirme kursları aracılığıyla yıl boyu devam edecek." denildi. 

Uzaktan eğitimler 19 Haziran günü sona erecek. MEB, uzaktan eğitim sonrası yüz yüze eğitimler için takvimi de hazırladı. Buna göre 31 Ağustos 'ta uzaktan eğitim başlayacak ve eğitimler 3 hafta sürecek. 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk; bu süreçte öğrencilerin okula uyumuna, psikososyal desteğe, uzaktan eğitimde elde edilen kazanımların ve akademik ihtiyaç durumunun tespitine, temel derslerin telafisine yoğunlaşılacağını belirterek telafi eğitimlerin destekleme ve yetiştirme kursları ile yıl içerisinde süreceğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı, resmi eğitim ve öğretim kurumları için yüz yüze telafi, tamamlama ve uyum eğitimi takvimini açıkladı. 31 Ağustos Pazartesi günü başlayacak olan yüz yüze telafi eğitimleri üç hafta sürecek ve ders yılının başlamasıyla birlikte destekleme ve yetiştirme kursları aracılığıyla yıl boyu devam edecek.

Uzaktan eğitim sürecinin arka planında telafi eğitimlerinin planlanmasıyla ilgili çalışmaların büyük bir titizlik içerisinde sürdürüldüğüne dikkat çeken Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "EBA TV ve EBA internet uygulamasını mutlaka yüz yüze telafi eğitimlerle destekleyeceğiz. Bu süreçte öncelikle öğrencilerimizin okula uyumuna, psikososyal anlamda desteklenmelerine, uzaktan eğitimde elde edilen kazanımların ve akademik ihtiyaç durumunun tespitine, temel derslerdeki telafisine yoğunlaşıp destekleme ve yetiştirme kursları ile telafi eğitimlerimize yıl içerisinde devam edeceğiz."