MEB Açıkladı: İşte Yüz Yüze Eğitim Sonrası Sınav Şekli

Son dakika haberi: Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk , yüz yüze eğitimin ardından okullarda yapılacak sınavlar için önemli ifadeler kullandı.

MEB Açıkladı: İşte Yüz Yüze Eğitim Sonrası Sınav Şekli

Son dakika : Ziya Selçuk açıklama yapıyor.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 'tan bir son dakika açıklaması yapıldı. Haber Global adlı kanalda Candaş Tolga Işık 'un sunumu ile ekranlara gelen Az Önce konuştum adlı programa katıldı ve önemli  ifadeler kullandı.

Açıklamasının başında Ermenistan 'a tepki gösteren Bakan Selçuk, "İşgalci gidişatın bir an önce son bulması ve Azerbaycan'ın haklı davasını zaferle kazanmasını istiyoruz." dedi.

SINAVA GİRECEK ÖĞRENCİLER

Okullarda yapılacak sınavlarla ilgili konuşan Bakan Selçuk, "Ülkemizdeki gidişatı iki eksen gibi görüp karşılaştırıp bilimsel kararlar almalıyız. Veriye dayalı bir yaklaşıma ihtiyacımız var. Neden Avrupa açıyor siz açmıyorsunuz? Ya da neden açıyorsunuz? diye eleştiriler geliyor. Biz kontrollü gitmeye karar verdik. Uzaktan eğitimi birden bire yok saymak olmaz. Yüz yüze eğitimde uzaktan eğitim bu süreci destekleyecek. Avrupa'da okulları açmana ülke yok. Mecburiyet ve koşullar ne olursa olsun tedbirleri almak zorundayız." dedi.

YENİ EĞİTİM SÜRECİ

Okullarda yeni eğitim sürecine değinen Bakan Selçuk, "Daha anlaşılabilir ve denetlenebilir bir süreci ilerletmeye çalışıyoruz. Pazartesi, Salı olarak öğrenciler ayrılacak. Öğretmenler ailelerin de isteklerini göz önünde bulunduracak. Veli der ki "Okula hiç göndermek istemiyorum" göndermeyebilecek." dedi.

KAMUBULTENİ.COM  |  ANKARA