MEB Açıkladı: Açık Lise'de Değişiklik Yapıldı (AÖL Sınavları Ne Zaman?)

Son dakika açıklaması MEB'den geldi. Bakan Ziya Selçuk yaptığı açıklamada Açık Öğretim Lisesi 'nde değişiklik yapıldığını söyledi.

MEB Açıkladı: Açık Lise'de Değişiklik Yapıldı (AÖL Sınavları Ne Zaman?)

AÖL 'de değişiklik yapıldı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 'tan bir son dakika açıklaması geldi. Twitter adresi üzerinden açıklamada bulunan Bakan Selçuk, Açık Lise 'de yapılan değişikliği duyurdu.

Bakan Selçuk açıklamasında şunları söyledi:

"Açık Öğretim Lisesi’nde okuyan öğrencilerimizin azmini ve hayallerini biliyoruz. Mezuniyet hedeflerine bir adım daha yaklaştırmak için yeni bir karar aldık. Mezuniyet için gerekli olan krediyi 170 olarak belirledik. Hayırlı olsun."

 AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ NEDİR? AÇIK ÖĞRETİM LİSESİNE KİMLER KAYIT OLABİLİR?

Açık Öğretim Lisesi iletişim teknolojilerini kullanarak yer ve zaman sınırlaması olmadan kişilerin eğitim almalarını sağlayan uzaktan eğitim modelidir. 

a) İlköğretim Okulu/Ortaokul mezunu olanlar,

b) Ortaöğretim kurumlarından ayrılanlar, 

c) Ortaöğretim kurumlarından mezun olanlar, 

ç) Bir yükseköğretim kurumundan ayrılan veya mezun olanlardan, meslek liselerinin 3 yıllık veya 4 yıllık sisteminden mezun olanlar ile genel liselerimizin 3 yıllık veya 4 yıllık alanlı sisteminden mezun olanlar, 

d) Yurt dışında öğrenim görmüş olup, İl Millî Eğitim Müdürlükleri ya da Yurt Dışındaki Eğitim Müşavirliği/Eğitim Ataşeliklerinden, yukarıdaki (a), (b), (c) ve (ç) maddelerindeki şartlardan birini taşıyan Denklik Belgesi almış olanlardan denkliği 19/07/2010 ve daha önceki tarihte düzenlenmiş olanlar (Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 20/07/2010 tarih ve 76 sayılı kararı ile ülkemizde alanlı sistem kalktı) başvurabilir.

Kayıt işlemleri, açık öğretim lisesi müdürlüğü tarafından belirlenen başvuru tarihlerinde yapılır. Açık Öğretim Lisesinde yaş sınırı ve devam zorunluluğu aranmamaktadır.

AÖL SINAVLARI NE ZAMAN?

AÖL 2020-2021 eğitim öğretim yılı sınav tarihleri henüz belli olmadı. Tarihler belli olduğunda haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN