MEB 26 Şehirde 47 Bin Tablet Verecek: İşte Başvuru Detayları

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada 26 şehirde 47 bin öğrenciye daha tablet verileceği bildirildi.

MEB 26 Şehirde 47 Bin Tablet Verecek: İşte Başvuru Detayları

Son dakika : 26 şehirde 47 bin tablet verilecek.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bir son dakika açıklamasında bulundu. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulunna Bakan Selçuk, uzaktan eğitime destek için tablet bilgisayar dağıtımlarının 4. fazının başladığını söyledi. Ayda 25 GB''lık internet paketi ile öğrencilere verilecek ücretsiz tabletler 26 şehirde dağıtılacak.

186 BİN 500 TABLET DAHA DAĞITILACAK

Bakan Selçuk, dağıtılacak 47 bin tablet ile birlikte toplamda 313 bin 500 tabletin dağıtımının yapıldığını , kalan tabletlerin de Ocak ayı sonuna kadar dağıtılacağını söyledi. Bakan Selçuk, "Uzaktan eğitime tablet bilgisayar desteğimizin 4. fazını gerçekleştiriyoruz. 25 GB aylık internet paketiyle 47 bin cihaz daha öğrencilerimiz için 26 ilimize ulaşıyor, toplam 313 bin 500 tabletin dağıtımı tamamlandı. Bu ayın sonunda 500.000 öğrencimize ulaşmış olacağız." dedi.

TABLET BAŞVURUSU

MEB'in ücretsiz tabletleri için başvuru alınmıyor. Okul Müdürleri, il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri, ihtiyaç sahibi olduğunu belirledikleri öğrencilere tablet veriyor. Şartlar ise şu şekilde:

Ailesinin gelir düzeyi,

Eğitim çağındaki kardeş sayısı,

Yüz yüze eğitime devam etme durumu,

Özel eğitim gereksinim halleri gibi hususlarda resmi veriler üzerinden bir önceliklendirme yapıldı. 

Tablet başvurusu yapmak isteyen öğrencilerin öğretmenlerine, okuduğu okulun müdürüne ya da il ilçe milli eğitim müdürlüklerine müracaat etmesi gerekmektedir.