MEB 2019 LGS Kılavuzunda Değişiklik Yaptı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada LGS başvuru kılavuzunda bazı değişiklikler yapıldığı bildirildi.

MEB 2019 LGS Kılavuzunda Değişiklik Yaptı

Flaş: LGS kılavuzunda değişiklik yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında , 2019 yılı LGS kılavuzunda düzenleme yapıldığı ve güncellemeye gidildiğini yer verildi. 

MEB, 1 Haziran 2019'da uygulanacak LGS sınav kılavuzunu daha önce erişime açmıştı. .

OTURUM SÜRELERİ HAKKINDA

MEB 'e ek  süre verilen engelli adayların muaf olacağı testler varsa birinci oturum sürelerinin ne kadar olacağı konusunda çok sayıda soru yöneltildi. Bu sorular sonrası bakanlık bir açıklama yaptı ve bunun üzerine öğrencilere rehberlik edecek bilgileri güncellenen kılavuza ayrıntılı olarak dahil etti.

Buna göre, sınav başvuru ve uygulama kılavuzunun 10. maddesinde yer alan "Sınavın Uygulanması" bölümüne eklenen yeni "c" maddesine göre, ek süre verilen engelli adaylarda; yabancı dil alt testinden muaf olanların birinci oturumdaki toplam süresi 80 dakika olacak. Bu adaylardan din kültürü ve ahlak bilgisi alt testinden muaf olanların birinci oturumdaki toplam süresi 80 dakika; yabancı dil ve din kültürü ve ahlak bilgisi alt testlerinden muaf olanların birinci oturumdaki toplam süresi ise 65 dakika uygulanacak.

TESTLERDEN MUAF ADAYLAR

Öte yandan din kültürü ve ahlak bilgisi alt testinden muaf olan adayların birinci oturumdaki toplam sürelerinin ne olacağı ile ilgili aynı bölüme eklenen ç maddesine göre, din kültürü ve ahlak bilgisi alt testinden muaf adayların birinci oturumdaki toplam süresi 60 dakika olacak.

2018 LGS'de de bu adaylar için birinci oturumda toplam 60 dakikalık süre verilmişti. Kılavuzdaki güncellemeyle bu uygulama kılavuzda açık bir şekilde belirtilmiş oldu.

Öğrenciler sınav salonlarına su getirebilecekler

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA