MEB 19940 Sözleşmeli Personel Alımı Ön Başvuru İşlemleri Devam Ediyor

Milli Eğitim Bakanlığı'na 19940 sözleşmeli personel alımı için 15 Mart'ta başlayan ön başvuru işlemleri devam ediyor.

MEB 19940 Sözleşmeli Personel Alımı Ön Başvuru İşlemleri Devam Ediyor

MEB'in İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü sayfasından geçtiğimiz gün yayımlanan duyuruda 19 bin 940 sözleşmeli öğretmen ataması için ön başvuru işlemlerinin başladığı duyurulmuş, ilgili alım için başvuruların 26 Mart tarihine kadar devam edeceği kaydedilmişti.

Sözlü sınava katılacak adayların listesinin 3 Mayıs'ta, sözlü sınav sürecinin ise 17 Mayıs ile 6 Haziran tarihleri arasında gerçekleşeceğine yer verilen duyuruda, adayların tercihlerini İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü sayfası üzerinden e-Devlet şifreleriyle yapabilecekleri kaydedildi. Ön başvuru sürecine ilişkin ayrıca şu ifadeler yer aldı:

Sözleşmeli öğretmenlik için yapılacak sözlü sınava davet edilmek üzere yapılacak ön başvurular, Ek-4 Takvim’de belirtilen süre içerisinde “ilkatama.meb.gov.tr” adresinden Elektronik Ön Başvuru Formu doldurmak suretiyle yapılacaktır.Ön başvuru sürecinin tamamı elektronik ortamda gerçekleştirilecek; adaylar belge sunmak, başvurularını onaylatmak veya herhangi bir nedenle il veya ilçe millî eğitim müdürlüklerine gitmeyeceklerdirAdaylar başvuru sistemine e-devlet kullanıcı adı ve şifrelerini kullanarak giriş yapacaklardır.Ön Başvuruya ilişkin kayıtların Ek-4 Takvim’de belirtilen tarihin son günü, gün sonu itibarıyla (Saat 23:59:59) tamamlanması gerekmektedir.

Adaylar; Türkçe, İlköğretim Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İngilizce, Rehberlik, Okul Öncesi, Sınıf Öğretmenliği, Beden Eğitimi ve İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri alanları bakımından KPSSP121 puan türünden; Almanca, Arapça ve Rusça alanlarına KPSSP120 puan türünden; diğer alanlar bakımından ise KPSSP10 puan türünden 50 ve üzerinde puan almış olmaları kaydıyla başvurabilecektir. Bu kapsamda başvurular geçerli olan KPSS puan üstünlüğü esasına göre değerlendirilecektir. Birden fazla sınava (2019 ve 2020) katılan adayların, yüksek olan KPSS puanı Elektronik Ön Başvuru Formuna otomatik olarak yansıtılacaktır.

Tüm detaylar ve ek dosyalar için TIKLAYINIZ.pdf