Liselilere Ayda 320 TL Burs Başvurusu Başladı: İşte MESS Burs Başvurusu

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası Eğitim Vakfı tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada 2021 yılı burs başvurularının başladığına yer verildi.

Liselilere Ayda 320 TL Burs Başvurusu Başladı: İşte MESS Burs Başvurusu

Lise öğrencilerine burs başvurusu başladı.

Milyonlarca lise öğrencisini ilgilendiren son dakika açıklaması yapıldı. MESS Eğitim Vakfı tarafından yapılan açıklamada lise öğrencilerine burs verileceği duyuruldu. Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS)'nın duyurusuna baktığımızda burs başvurularının 23 Kasım 2020 tarihine kadar devam edeceğine yer verildi.

BURS NE KADAR?

MESS tarafından yapılan açıklamada öğrencilere ayda 320 TL ve 160 TL'lik burslar verileceği bildirildi. Açıklamada, "Burs, her eğitim yılında 10 aylık süre için 2 taksit halinde ödenecektir. 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılında burs tutarı, Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Endüstriyel Otomasyon Teknolojisi, Makine Teknolojisi, Metal Teknolojisi, Motorlu Araçlar Teknolojisi, Metalürji Teknolojisi, Plastik Teknolojisi, Tasarım Teknolojisi ve Tesisat Teknolojisi  ve İklimlendirme alanlarında okuyan öğrenciler için aylık 320 TL, diğer mesleki alanlarda okuyan öğrenciler için aylık 160 TL’dir." denildi. 

KİMLERE BURS VERİLİYOR?

9.,10.,11. ve 12. sınıflarda okuyanlara verilen bursun başvurusu için şart açıklaması geldi. Burs başvurusu yapacaklarda aranan şartlar şu şekilde:

  • Anne veya babasının MESS üyesi işletme personeli olması (mavi ve beyaz yaka dahil),
  • Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri, Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezleri ve Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezlerinin örgün programları, Çok Programlı Anadolu Liselerinin Anadolu Meslek Lisesi (AML) ve Anadolu Teknik Lisesi (ATL) programları ile Güzel Sanatlar ve Spor Liselerinin 9.,10.,11. ve 12. sınıflarında okuması,
  • 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılında sınıf tekrarı yapmaması,
  • Başka bir kurumdan burs almaması.

BAŞVURU BROŞÜRÜ

MESS'in burs başvurusu için yaptığı açıklama şu şekilde:

Fotoğrafın büyük hali için Tıklayın

Burs başvurusu  www.messegitimbursu.com adresi üzerinden alınıyor. 

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA