Liselere Geçiş Sistemi Sınavı LGS Yarın Ülke Genelinde Yapılacak

Binlerce ortaokul son sınıf öğrencisinin sınavla öğrenci olan liselerde eğitiminin devam ettirmesi için girecekleri LGS sınavı yarın 5 Haziran 2022 tarihinde ülke genelinde yapılacak.

Liselere Geçiş Sistemi Sınavı LGS Yarın Ülke Genelinde Yapılacak

LGS yarın ülke genelinde yapılacak

Binlerce ortaokul 8. sınıf öğrencisinin sınavla öğrenci alan liselerde eğitimine devam edebilmek için ter dökecekleri LGS sınavı yarın ülke genelinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak. 

LGS 2 oturum halinde yapılacak

LGS sınavı 2 oturum halinde yapılacak ve öğrenciler ilk oturumdan sonra kısa bir tenefüs arası verip, 2 .oturuma devam edecekler. İlk oturum 9.30'da başlayacak, ilk oturum sonrasında yarım saatlik dinlenme arası verilecek ve ikinci oturum ise 11.30'da başlayacak. Birinci oturum için öğrencilere 75 dakika süre verilirken, ikinci oturum için ise 80 dakika süre verilecek.

Öğrencilerin LGS sınavına girme zorunlulukları yok 

Ülke genelide yapılacak olan LGS'ye öğrencilerin girmesi zorunlu değil. Ancak sınavla öğrenci alan iyi bir lisede eğitim almak isteyen öğrencilerin LGS sınavına girmesi gerekiyor. 

Hastanede olan veya evde tedavi gören öğrenciler sınavlarına evde yada hastanede girebilecekler

Sağlık sorunları sebebiyle evde yada hastanede tedavi gören öğrenciler, eğer durumlarını daha önceden Rehberlik Araştırma Merkezlerine bildirmişler ise bu öğrenciler tedavi gördükleri yerlerde LGS sınavına alınacaklar. 

Soru dağılımları belli oldu

Birinci Oturum Sözel Alan; Türkçe 20 soru, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük 10 soru, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 10 soru, Yabancı Dil 10 soru olmak üzere toplam 50 soru, İkinci Oturum Sayısal Alan; Matematik 20 soru, Fen Bilimleri 20 soru olmak üzere toplam 40 soru şeklinde olacaktır.