"Liseler Ne Zaman Açılacak?" Sorusunun Cevabı Henüz Netleşmiş Değil! İşte Son Gelişmeler

Liseler ne zaman açılıyor? 21 Eylül'de yüz yüze eğitime 1. sınıflar ve okul öncesi sınıfların haftada bir gün ile başlayacağı, ilerleyen 2 hafta ise haftada sadece 2 gün gideceğinin açıklanmasının ardından 1. sınıftan büyük sınıflar ile liselerin yüz yüze eğitime ne zaman başlayacağı merak konusu haline geldi.

"Liseler Ne Zaman Açılacak?" Sorusunun Cevabı Henüz Netleşmiş Değil! İşte Son Gelişmeler

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan dün yapılan açıklamada, yüz yüze eğitimde seyreltilmiş modelin 21 Eylül itibariyle başlayacağı, bu sürecin ilk 3 haftasında ilkokul 1. sınıf ve okul öncesi sınıflarında yüz yüze eğitim verileceği, yüz yüze eğitimin zorunlu olmadığı, isteyen velilerin çocuklarını okula göndermeyeceği kaydedilmişti. Liselerin ne zaman yüz yüze eğitime geçeceği ise bu süreçte yavaş yavaş netleşecek. Liselerde eğitime ilişkin 21 Eylül'den sonraki ilk 3 haftanın önemli olduğu, vaka sayıları ve risk durumuna göre seyreltilmiş eğitim modeli ile yüz yüze eğitimin başlayabileceği kaydedildi. 

DÜN NE AÇIKLANMIŞTI? 

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 21 Eylül'de başlayacak olan yüz yüze eğitime başlangıçta sadece okul öncesi ve 1. sınıfların katılacağı kaydedildi. 

İLKOKUL 1. SINIFTAN BÜYÜK SINIFLAR VE LİSELERLE İLGİLİ SÜREÇ DAHA SONRA NETLEŞECEK

Yüz yüze eğitime başlama konusunda karar velilerde olacak. Salgın döneminde çocuklarını okula göndermek istemeyen velilerin kararı doğrultusunda bu çocuklar yok yazılmayacak.  Sınıf mevcudu da bu sayede seyreltilmiş olacak. Çocukların okulda kalış süresi azaltılacak.  21 Eylül'de ilk hafta yüz yüze eğitime geçilmesiyle birlikte ilkokul 1. sınıf öğrencileri ilgili haftada 1 gün yüz yüze eğitim görecek. 1. sınıflar 2. hafta 2 gün okula gidecekler.  İlkokul 1'den büyük sınıfların ve liselerin yüz yüze eğitim sürecine ilişkin detaylar 21 Eylül'ün ardından geçecek 3 haftalık sürecin ardından netleşecek.