Liseler İçin Okullar Açılacak mı? 9. 10. 11. 12. Sınıflar Okula Gidecek mi?

Liselerde eğitim başlayacak mı? Okullarda yüz yüze eğitim ile ilgili detaylar netleşti mi? 9-10-11-12 'nci sınıflar okullara gidecek mi? İşte detaylar.

Liseler İçin Okullar Açılacak mı? 9. 10. 11. 12. Sınıflar Okula Gidecek mi?

Liselerde eğitim yüz yüze olacak mı?

Okulların açılması, yüz yüze eğitimlerin başlaması için geri sayımda sona gelindi. MEB, daha önce yaptığı açıklamada okulların 31 Ağustos günü açılacağını duyurmuştu. Ancak MEB, vaka sayılarının artması nedeniyle yüz yüze eğitimi erteledi ve 31 Ağustos 'tan itibaren uzaktan eğitimin yapılması gerektiğine karar verdi. 

MEB açıklamasında yüz yüze eğitimlerin 21 Eylül 2020 günü başlayacağını duyurmuştu. 21 Eylül 'e saatler kala vatandaşlar , liselerin açılıp açılmayacağını , 9. 10. 11 ve 12. sınıfların okullarda yüz yüze eğitim görüp görmeyeceğini araştırmaya başladı. 

ÜÇ HAFTANIN SONUNDA YENİDEN DEĞERLENDİRİLECEK

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamada "21 Eylül olarak belirlediğimiz başlangıç tarihinde, yüz yüze eğitim öğretime sadece -hâlihazırda zaten açık olan okul öncesi öğrencilerimiz ve okulla duygusal bir bağ kurma ihtiyacında olan birinci sınıf öğrencilerimizle başlayacağız. İlkokul birinci sınıf öğrencilerimiz uyum haftasında 1 gün, daha sonraki haftalarda ise haftada 2 gün olacak şekilde okullarımızda olacak. 21 Eylül'den itibaren geçecek üç haftanın sonunda diğer kademelerde ve sınıflarda eğitim-öğretime başlama konusunda süreci yeniden değerlendireceğiz." dedi.

ANA SINIFI VE 1. SINIFLAR İÇİN UYUM EĞİTİMİ

MEB tarafından 81 şehre gönderilen resmi yazıda 21 ile 25 Eylül tarihlerinde uyum eğitimi yapılacağına yer verildi. Uyum eğitiminin sona ermesinin ardından diğer sınıflar için de eğitimlerin başlatılması planlanacak.  Bakan Selçuk, " 21 Eylül'de okula başlayacak çocuklarımızı güvenle karşılamak. Öğretmenlerimiz, okullarımız, tüm dikkatimiz ve özverimizle buna hazırız." dedi.

Bakan Selçuk 'un açıklamasına baktığımızda 21 Eylül 'de ana sınıflar ile 1. sınıflar okula gidecek.

SÜRPRİZ KARAR GELEBİLİR

Sözcü 'de yer alan habere göre MEB yetkililerinin,  “Tüm hazırlıklarımıza rağmen okullar yine de açılmayabilir” dediğini bildirdi. Hafta sonu bu konuda bir karar gelebileceği iddia edildi. 

Peki sizce okullarda yüz yüze eğitim başlamalı mı? Yorum kısmı aşağıda.

OKULLARLA İLGİLİ AÇIKLAMA GELDİĞİNDE BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN