Liseden Sonra İlkokul ve Ortaokulda da Eğitim Sistemi Değişiyor

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı son dakika açıklamasında , lise eğitim sisteminin değiştirilmesinin ardından ilk ve ortaokulda da sistemin değişeceğini ifade etti.

Liseden Sonra İlkokul ve Ortaokulda da Eğitim Sistemi Değişiyor

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 'tan eğitim sistemi açıklaması.

Hürriyet 'e röportaj veren Milli Eüitim Bakanı Selçuk, liseden sonra ilkokul ve ortaokullarda da eğitim sisteminin değişeceğini ifade etti. Çocukları sınava değil üniversiteye hazırlamak için bu liselerde bu sistemi uygulamaya başlayacaklarını söyleyen Bakan Selçuk, bu sistemle birlikte ilk ve ortaokullarda da kademeli bir şekilde sistemin değiştirileceğini ifade etti.

İşte Bakan Selçuk 'un açıklaması:

"Şu anda öğrenciler 10’uncu sınıfta alan değişimiyle ilgili karar veriyor ve değiştiremiyor. Yani köprüden son çıkış 10’uncu sınıfta. Biz bunu 11’inci sınıfa taşıyoruz. İlkokul, ortaokul sistemini de değiştireceğiz, makul bir sürede onu da açıklıyoruz. Bir taraftan mevcut durumu da iyileştirmeye çalışıyoruz.

Örneğin Liselere Giriş Sınavı (LGS) soru tipini değiştirdik. Böylece ders işleme sürecine, çocukların okuduğunu anlama düzeylerinin gelişmesine katkı sağlamak istiyoruz."

SINAVA DEĞİL , ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIYACAĞIZ

Yeni eğitim sistemi ile birlikte öğrencileri sınava değil üniversiteye hazırladıklarını ifade eden Bakan Selçuk, "Biz sistemimizi üniversite sınavına hazırlığa yönelik kurgulamıyoruz. Biz evlatlarımızı üniversiteye hazırlamak için çalışıyoruz. Yükseköğretime ilişkin konularda YÖK ile işbirliği içinde gereken hazırlıkları yapacağız." dedi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA