Lise Öğrencilerine 2900 TL Burs

Lise öğrencilerine 2900 TL burs verilecek. Meslek lisesinde metal sektörüyle ilişkili bölümleri seçen öğrencilere Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası tarafından verilecek bursun detayları haberimizde.

Lise Öğrencilerine 2900 TL Burs

Başvuru bitiyor: Lise öğrencilerine 2900 TL burs.

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası tarafından bir açıklama yapıldı ve her yıl çok sayıda öğrenciye verildiği , burs miktarının bu sene arttırıldığına yer verildi.

Her sene çok sayıda öğrenciye verilen MESS Mesleki Eğitim Bursu, MESS üyesi iş yerlerinde çalışan personellerin meslek lisesinde okuyan çocuklarına verilecek. 

BAŞVURU ŞARTLARI

MESS bursu almak için  aranan şartlar şu şekilde;

Anne veya babasının MESS üyesi işletme personeli olması (mavi ve beyaz yaka dahil),

Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri, Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezleri ve Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezlerinin örgün programları ile Çok Programlı Anadolu Liselerinin Anadolu Meslek Lisesi (AML) ve Anadolu Teknik Lisesi (ATL) programlarının 9.,10.,11. ve 12. sınıflarında okuması,

2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılında sınıf tekrarı yapmaması,

Başka bir kurumdan burs almaması.

KAÇ KİŞİYE BURS VERİLECEK?

Her yıl binlerce kişiye verilen bursun, bu yıl 15 bin kişiye verilmesi hedefleniyor. 

Burs, her eğitim yılında 10 aylık süre için 2 taksit halinde ödenecektir. 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında burs tutarı, Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Endüstriyel Otomasyon Teknolojisi, Makine Teknolojisi, Metal Teknolojisi, Motorlu Araçlar Teknolojisi, Metalürji Teknolojisi, Plastik Teknolojisi, Tasarım Teknolojisi ve Tesisat Teknolojisi  ve İklimlendirme alanlarında okuyan öğrenciler için aylık 290 TL, diğer mesleki alanlarda okuyan öğrenciler için aylık 145 TL’dir.

BAŞVURU ŞEKLİ

MESS bursu başvurusu https://messegitimbursu.com/ adresinden yapılacak.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA