LGS'ye Hazırlanan Öğrenciler için Yeni Duyuru - 1280 Soruluk Destek Paketi Yayımlandı

LGS kapsamında merkezi sınava katılacak öğrencilerin hazırlık sürecine destek olma amacıyla 1280 sorudan oluşan Haziran ayı soru destek paketine ilişkin duyuru geldi, sorular yayımlandı.

LGS'ye Hazırlanan Öğrenciler için Yeni Duyuru - 1280 Soruluk Destek Paketi Yayımlandı

Milli eğitim Bakanlığı, Liselere Geçiş Sistemi kapsamında yapılacak merkezi sınavına hazırlık sürecinde hem örnek sorular hem de çalışma sorularıyla kaynak desteği sunmayı sürdürüyor. 

Bu kapsamda yeni sorular yayımlanırken,  konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ziya Selçuk, "Bu destek paketlerinin hazırlık sürecinde Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü Soru Oluşturma ve Geliştirme Dairesi çalışanları, 81 ilde bulunan Ölçme Değerlendirme Merkezlerimizde görevli arkadaşlarımız ve öğretmenlerimiz büyük emek veriyorlar. Özellikle bu pakette Afyon, Ardahan, Aksaray, Artvin, Balıkesir, Batman, Burdur, Çanakkale, Eskişehir, Erzincan, Kayseri, Kütahya, Kilis, Manisa, Mersin, Nevşehir, Niğde, Samsun, Tekirdağ, Tokat Ölçme Değerlendirme Merkezlerindeki arkadaşlarımız ile Veri Analizi İzleme ve Değerlendirme Dairesi çalışanları önemli katkı sağladılar. Emek veren Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü Soru Oluşturma ve Geliştirme Dairesi çalışanlarına, katkı sağlayan Ölçme Değerlendirme Merkezlerine, Veri Analizi İzleme ve Değerlendirme Dairesi çalışanlarına öğrencilerimiz adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Öğrenciler örnek sorulara http://odsgm.meb.gov.tr/ adresinden erişim sağlayabilecek.