LGS Tercih Sonuçları Açıklanıyor

Binlerce öğrencinin merak içerisinde beklediği 2022 LGS tercih sonuçları yarın açıklanıyor..

LGS Tercih Sonuçları Açıklanıyor

LGS Sonuçları Açıklanıyor

5 Haziran 2022 tarihinde yapılan ortaokul 8. sınıf öğrencilerinin katıldığı, LGS sınavında süreç tamamlanıyor. Binlerce öğrencinin sınavla öğrenci alan iyi bir lisede eğitim alabilmek için katıldığı LGS sınavının sonuçları 30 Haziran 2022 tarihinde açıklanmıştı.

Binlerce öğrenci LGS sınav sonuç puanına göre eğitim almak istedikleri liselere yerleşmek için tercihleri 4 - 20 Temmuz 2022 tarihleri arasında yaptılar. Yerleştirme sürecinde öğrenciler için "merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okullar", "yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar" ve "pansiyonlu okullar" olmak üzere üç grupta tercih ekranı açıldı. LGS sınav sonucuna yapılan 2022 LGS tercih sonuçları 25 Temmuz 2022 tarihinde  "http://www.meb.gov.tr" adresinden açıklanacak.

2 bin 323 lise puanla öğrenci alacak

Öte yandan bu sene ülke genelinde sınavla öğrenci alacak okul sayısı 2 bin 323 olurken, toplam kontenjan ise 192 bin 962 olarak belirlendi. LGS puanıyla yerleştirmesi yapılamayan yada LGS tercihinde bulunmayan öğrenciler ise adrese dayalı yerleştirme ile çevre okullara kayıt yaptırabilecekler.

Yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla boş kontenjanların da ilan edilmesi bekleniyor.

LGS adayları, 25-29 Temmuz'da yerleştirmeye esas 1. nakil tercih başvurularını yapacak ve sonuçlar 1 Ağustos'ta ilan edilecek. 1-5 Ağustos'ta yerleştirmeye esas 2. nakil tercih başvuruları alınacak ve sonuçlar 8 Ağustos'ta açıklanacak.