LGS sınavı Türkiye genelinde sona erdi! Kitapçıklar ve cevap anahtarları yayımlandı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı sona ererken sınav sonuçları, 30 Haziran'da "www.meb.gov.tr" internet adresinden ilan edilecek.

LGS sınavı Türkiye genelinde sona erdi! Kitapçıklar ve cevap anahtarları yayımlandı

Türkiye genelinde gerçekleştirilen LGS sınavının ilk oturumu bugün saat 9:30 da  başlarken, İkinci oturum ise 11.30'da başladı ve 12.50'de sona erdi. Öğrencilere ilk oturum için 75 dakika ,ikinci oturum için 80 dakika cevaplama süresi verildi. Öğrencilere iki sınav oturumu arasındaki 45 dakikalık dinlenme süresi verilirken , öğrenciler okul bahçelerine çıkarak ihtiyaçlarını giderdi.


 1 milyon 236 bin öğrencinin ter döktüğü sınav saat 12:50’de sona erdi. Velilerin bahçede heyecanlı bekleyişleri son bulurken on binlerce öğrenci şimdide sonuçları merakla bekliyor. 
Sabahın erken saatlerinde sınava girmek için okullara koşan öğrencilerin oldukça heyecanlı olduğu gözlendi. Veliler ise okul önünde heyecanla çocuklarının sınavdan çıkmasını bekledi. Sınav bitiminde açıklama yapan  Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) çerçevesinde yapılan merkezi sınavın sorunsuz bir şekilde tamamlandığını duyurdu.


 Türkiye genelinde yapılan sınava 1 milyon 236 bin 313 öğrencinin başvurduğu öğrenilirken, sınav iki oturum hâlinde 973 yurt içi ve 7 yurt dışı sınav merkezinde gerçekleşti. Sınav için toplamda17 bin 899 okul ve 82 bin 551 salon kullanılırken, gerçekleştirilen sınavda her iki oturumda toplam 700 bin sınav görevlisi hazır bulundu.
MEB tarafından yapılan açıklamada sınav sonuçlarının, 30 Haziran 2022 tarihinde açıklanacağı bildirildi. Öğrencilere sınav sonuç belgeleri posta yoluyla gönderilmeyecek. Öğrenciler sınav sonuçlarına "meb.gov.tr" internet adresinden ulaşabilecekler.
Öte yandan sınav bitiminden sonra  Milli Eğitim Bakanlığınca sınavın soru kitapçıkları ve cevap anahtarları yayımlandı.LGS sınavına giren 8. sınıf öğrencileri, sorulara ve cevap anahtarlarına "meb.gov.tr" internet adresinden ulaşabilecekleri bildirildi.

LGS Soru kitapcıkları ve cevaplarına ulaşmak için Tıklayın