LGS 2’inci Nakil Sonuçları Açıklandı

LGS’de yerleştirmeye esas ikinci nakil sonuçları açıklandı. Buna göre adaylardan yüzde 97.6’sı istedikleri liselere yerleştirildi.

LGS 2’inci Nakil Sonuçları Açıklandı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yerleştirmeye esas ikinci nakil sonuçlarının açıklandığını, duyurdu. Bakan Özer, tercih yapan öğrencilerin yüzde 97.6'sının istedikleri bir liseye yerleştirildiğini bildirdi.

LGS tercihlerinde 1’incş nakil yerleştirme sonuçlarına göre tercih yapan öğrencilerin yüzde 95’i istedikleri okullara yerleşirken ikinci tercihte bu oran yüzde 97’nin üzerinde oldu.

İkinci nakil tercihlerinin de 1-5 Ağustos'ta alındığını ifade eden Özer, "LGS kapsamında, yerleştirmeye esas ikinci nakil sonuçlarını açıkladık. Sonuçlara göre, öğrencilerimizin yüzde 97.6'sı istedikleri okula yerleşti. Bu sürecin öğrencilerimize ve velilerimize hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Merkezi olarak yürütülen ana yerleştirme sürecinin tamamlandığını belirten Özer, iki nakil sürecinde de herhangi bir liseye yerleşmeyen adayların, yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirileceğini açıkladı.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /