LGS 2. Nakil Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? MEB Tarih Verdi

Milli Eğitim Bakanlığı LGS 2. nakil tercihleri dün sona erdi. Tercihlerin sona ermesinin ardından sonuçlar için bekleyiş başladı. Peki sonuçlar ne zaman açıklanacak? İşte MEB'in yayımladığı takvim.

LGS 2. Nakil Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? MEB Tarih Verdi

LGS 2. nakil sonuç açıklama tarihi.

Liselere Giriş Sınavı'na giren öğrenciler, ilk tercihlerini yapmış ve yerleştirme sonuçları 10 Ağustos 2020 tarihinde açıklanmıştı. İlk tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler, aynı gün 1. nakil işlemleri için tercihlerini yaptı.

14 Ağustos tarihine kadar 1. nakil başvuruları alındı. 1. Nakil başvuru sonuçları 17 Ağustos günü açıklandı ve yine aynı gün boş kontenjanlar açıklandı. Boş kontenjanların açıklanması ile birlikte 2. nakil tercih başvuruları başladı. 

2. nakil başvurularının başlamasının ardından binlerce öğrenci, gitmek istediği liseler için tercihlerini yaptı. Tercihler ise 21 Ağustos 2020 Cuma günü sona erdi. 

2. NAKİL SONUÇLARI BEKLENİYOR

2. nakil sonuç tarihi MEB tarafından açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan takvime göre Yerleştirmeye Esas 2. Nakil sonuçları 24 Ağustos 2020 günü açıklanacak. 

İşte takvim:

2. NAKİLLE YERLEŞMEYENLER NE OLACAK?

2. nakil sonuçlarına göre bir okula yerleşmeyenler , il ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarına başvuru yapacak ve yerleştirmeler bu şekilde yapılacak. 

2. NAKİLSONUÇLARI AÇIKLANDIĞINDA HABERDAR OLMAK İÇİN TIKLAYIN