KYK Yurtlarında Yemeklere zam-İşte Yeni Fiyatlar

Öğrencileri ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada KYK yurtlarındaki yemeklerin fiyatlarına zam geldiği bildirildi.

KYK Yurtlarında Yemeklere zam-İşte Yeni Fiyatlar

KYK yurt ücretlerine gelen zamdan sonra bir zam daha.

Geçtiğimiz ay KYK yurt ücretlerine zam gelmişti. Yeni yurt ücretleri için Tıklayın  KYK yemeklerine 50 kuruş ile 1 TL arasında zam yapıldı. 1,5 litrelik su 1 TL’den 1,5 TL’ye çıkartıldı.

Yurt ücretlerine gelen zam sonrası bir haber daha geldi ve yemek ücretlerine de zam geldiği bildirildi. Geçen sene  2,5 TL 'den satışa sunulan çorba ve pilav çeşitleri bu yıl 50 kuruş zamlandı ve  3 TL’ye yükseldi.

Kredi Yurtlar Kurumu 'nca , yurtlarda kalan öğrencilere verilen beslenme yardımında da artış oldu. Geçtiğimiz yıl günlük 12,5 TL olan beslenme yardımı yüzde 12 'lik bir artışla  14 TL’ye yükseldi. Sabah 4 TL olan beslenme yardımı ise 50 kuruşluk bir zamla 4,5 TL oldu. Akşam yemeği yardımı ise 1 TL 'lik zamla 8,5 TL’den 9,5 TL’ye çıkarıldı. 

Öğrenciler beslenme yardımında yapılan artışa sevinirken bu sevinç uzun sürmedi ve yemek ücretlerine zam yapıldı. 

Geçen sene  2,5 TL olan çorba ve pilav çeşitleri bu yıl 59 kuruşluk zamla 3 TL seviyesine yükseldi. KYK yemeklerine 50 kuruş ile 1 TL arasında zam yapıldı. 1,5 litrelik su 1 TL’den 1,5 TL’ye çıkartıldı. Yapılan zamlar ile KYK’nın beslenme yardımına yaptığı yüzde 12’lik yaptığı zam oranı ile yemek fiyatlarına yapılan zamlar uyuşmazken olan kıt kanaat geçinen öğrencinin bütçesine oldu.

İNTERNETE KOTA

KYK yurtlarındaki internet , geçtiğimiz yıllarda sınırsızdı. Ancak bu yıl internetlere kota geldi. Yeni düzenlemeye göre 16 GB kotayı aşan öğrenci, diğer aya kadar KYK üzerinden internete giremeyecek.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA