KYK Yurtları Ne Zaman Açılacak Ücretleri Ne Kadar?

KYK yurtları ne zaman atılacak? Sorusunun cevabı, KYK yurt kayıt işlemlerinin tamamlanmasına kısa bir zaman kala sorgulanmaya başlandı. Buna göre 24-28 Ağustos tarihleri arasında tamamlanan KYK yurt müracaatlarının sonrasında neticeler geçtiğimiz günlerde kamuoyu ile paylaşılmıştı. Peki KYK yurtları ne zaman açılacak? Cevabı ve çok daha fazlası haberimizde...

KYK Yurtları Ne Zaman Açılacak Ücretleri Ne Kadar?

KYK yurtlarının açılış tarihi KYK yurt kayıtlarının tamamlanması ile beraber bekleyiş içerisinde olan öğrenciler tarafından araştırılmaya başlandı. 7 Eylül tarihinde açıklanan KYK yurt başvuru sonuçlarının sonrasında bir yurda kayıt hakkı kazanan öğrenciler, yurtların ne zaman açılacağını ve ücretini ne kadar olacağını merak etmeye başladı.

KYK Yurtları Ne Zaman Açılacak?

KYK yurtlarına yerleşen öğrencilerin kayıt işlemleri 14 Eylül 2022 tarihinde saat 23.00'de son bulacak. Ancak KYK yurtlarının açılış tarihine yönelik Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından resmi bir açıklama yapılmadı. KYK yurtlarının Eylül ayının sonuna doğru açılması öngörülüyor.


KYK İlk Kayıt Ücreti Ne Kadar?
KYK yurtlarına ilk kez yerleştirilen öğrencilerin ödemeleri gereken ücrete ilk kayıt ücreti adı verilmektedir. Bu ücretin içerisinde gün bazında yatak ücreti ile güvence bedeli ücreti yer almaktadır. Bu ücret, öğrencinin yerleştirildiği yurda ya da yerleştirme tarihine göre farklılık gösterebilir.


İlgili banka ATM’lerde ya da kredi/ yurt e-ödeme ekranı üzerinde bulunan tutar otomatik bir şekilde görülüyor.