KYK Yurt ve Burs Başvurusu Hakkında Yeni Gelişme

2020 yılı KYK yurt ve burs başvuruları hakkında yeni gelişme yaşandı. Üniversitelerde ilk dönemin uzaktan eğitimle yapılacak olması nedeniyle bazı iddialar gündemde dolaşmaya başladı.

KYK Yurt ve Burs Başvurusu Hakkında Yeni Gelişme

KYK yurt başvurusunda düzenleme bekleniyor.

Üniversitelerde 2020-2021 eğitim öğretim yılı güz döneminin uzaktan eğitilmle yapılması istendi. Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan ve önceki gün YÖK 'e gönderilen yazıda ilk dönemde derslerin uzaktan eğitimle yapılması gerektiğine yer verildi. 

Bu tavsiye kararı sornası üniversitelere yazı gönderilecek ve üniversiteler, güz döneminde derslerin nasıl işleneceğine karar verecek.

ONLİNE EĞİTİM

Şimdiye kadar açıklama yapan üniversiteler, eğitimlerin online şekilde yapılacağını söylemişti. Bu tavsiye kaararı sonrası diğer üniversitelerin de ilk dönem derslerini uzaktan eğitimle vermesi bekleniyor. 

BURS KREDİ BAŞVURUSU NE ZAMAN?

2020 YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar , Kyk yrut ve burs başvurularının başlayacağı tarihi araştırmaya başladı. 

KYK burs ve kredi başvuruları, her sene Ekim ayının ortalarında başlıyordu. Bu sene de geçen senelerde olduğu gibi burs ve kredi başvurularının Ekim ayının ortalarında başlaması bekleniyor.

YURT BAŞVURUSU

KYK yurt başvuruları ise her sene YKS ile yerleşen üüniversite kayıtlarını yapmasından 1 hafta "10 gün sonra başlıyordu. Üniversite kayıtları bu sene 6 Eylül 2020 günü sona eriyor. Üniverfsitelerde eğitimin yüz yüze yaıplması durumunda yurt başvurularının Eylül ayının ortalarında başlaması bekleniyordu. 

Ancak bu sene ilk dönem derslerinin uzaktan eğitimle yapılmasının tavsiye edilmesi, üniversitelerin bu yönde karar verecek olması nedeniyle yurt başvurularının biraz ertelenmesi bekleniyor.

İPTAL EDİLECEK İDDİASI

Üniversitelerin uzaktan eğitimle ilk dönem derslerini vereceğinin açıklanmasının ardından sosyal medya üzerinde bazı kişiler, yurt ve burs başvurularının alınmayacağını iddia etti. Ancak bu iddialar asılsızdır. KYK yurt ve burs başvuruları alınacaktır. Öğrenciler, burs başvurusunu Ekim ayında yapacak ve ilk burslarını Ocak ayında alacak.

Yurt ve Burs başvuru ekranı açıldığında bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN