KYK, Tatil Açıklaması Öncesi Yatırılan Yurt Ücretlerini İade Edecek mi?

KYK yurt ücretleri 3 haftalığına alınmayacak ve burs ile krediler 3 haftalık tatilde de yatacak. Peki KYK yurt ücretini peşin yatıranların parası ne olacak? İade edilecek mi?

KYK, Tatil Açıklaması Öncesi Yatırılan Yurt Ücretlerini İade Edecek mi?

KYK burs ve kredileri yatack . Peki yatırılan yurt ücretleri iade edilecek mi?

Bakan Kasapoğlu geçtiğimiz gün bir açıklama yaptı. Korona virüsü nedeniyle okulların 3 ay tatil edildiğini , üniversitelerin 3 ay kapalı olacağını söyleyen Kasapoğlu, burs ile kredilerin öğrencilere ödeneceğini söyledi. 

KYK yurt ücretlerinin de 3 hafta boyunca ödenmeyeceğini söyleyen Bakan Kasaoğlu, açıklamasında şunları söylemişti:

“Bu 3 haftalık tatil boyunca yurtta kalmayan öğrencilerden yurt ücreti alınmayacak. Öğrenci burs ve kredi ödemeleri de bu kapsamda devam edecek. Okulların kapalı olduğu sürece kaldıkları yurttan izin alan öğrencilerimiz ise özel izinli sayılacak. Corona virüse karşı alınan önlemler kapsamında ise uluslararası gençlik kampları da ertelendi. Basketbol, voleybol, hentbol maçları da seyircisiz oynanacak.''

ÖDENEN KYK YURT ÜCRETLERİ İADE EDİLECEK Mİ?

Bu açıklama sonrası öğrencilerin en çok merak ettiği konu , ödenen KYK yurt ücretlerinin geri verilip verilmeyeceği konusu oldu. Bu konuda Bakanlıktan bir açıklama yapılmadı. KYK 'dan da herhangi bir açıklama gelmedi. Ancak yurt ücretlerinin iade edilmesi yerine sonraki 3 haftaya sayılması ve öğrencilerin önümüzdeki aylarda buna oranla daha az ödeme yapmasının gündemde olduğu öğrenildi. 

RESMİ AÇIKLAMA GELDİĞİNDE BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN