KYK Kredi Borçları Müjdesinin Ardından Heyecanlı Bekleyiş Sona Eriyor!

Kredi ve Yurtlar Kurumu'na borcu olan milyonlarca genci doğrudan ilgilendiren süreç başlıyor. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir toplantıda KYK kredi borçlarına ilişkin düzenleme çalışmalarının sürdüğünü meclisteki bütçe görüşmelerinin ardından düzenleme teklifinin sunulabileceğini söylemiş, bundan sonraki süreçte KYK'nın sadece burs verme yoluna gideceğini kredi olayının sonlanacağı sinyalini vermişti. İşte detaylar.

KYK Kredi Borçları Müjdesinin Ardından Heyecanlı Bekleyiş Sona Eriyor!

KYK Borcu Olan Milyonların Beklediği Süreç Başlıyor

KYK borçlarının tamamınının mı yoksa faizlerinin mi silineceği yönündeki sorular da AK Parti ve Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından elde edilen bilgilerle netleşmeye başlamış, KYK'da faizlerin silineceği ve işsiz gençlerin borçlarına erteleme getirileceği belirtileri gelmişti. TBMM'nin açılmasıyla birlikte KYK borcu da gündemin başlıca konularından birisi haline gelecek. Öncelikle komisyonda görüşülmesi beklenen düzenlemenin detayları önümüzdeki günlerde netleşecek. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, geçtiğimiz günlerde KYK borçlarıyla ilgili, ""KYK yurtları borçları ile ilgili çalışma yapıyoruz. İktisadi ve İdari Bilimler mezunlarının gelir uzman yardımcısı olarak KPSS ile atanması için çalışma yapıyoruz." demişti. 

Siz ne düşünüyorsunuz?

KYK Kredi borçlarına yönelik düzenlemeye dair düşünceleriniz, beklentileriniz neler? bu konular hakkında fikirlerinizi bize instagram üzerinden DM olarak gönderebilir, haberleşmesini sağladığınız konuları bize iletebilirsiniz. İnstagram sayfamıza haber ve yorum göndermek için TIKLAYIN.