KYK Kredi Borçları İçin 4 Teklif: Borçların Silinmesi İçin Önemli Detay

KYK kredi borcu olan vatandaşlar için önemli bilgi geldi. TBMM 'de 4 kanun teklifi var. Kanun teklifleri Komisyona sevk edildi. Ancak kanun tekliflerinin kabul edilmesi için bir detay önemli. İşte o detay.

KYK Kredi Borçları İçin 4 Teklif: Borçların Silinmesi İçin Önemli Detay

KYK kredileri hakkında kanun teklifleri komisyonda.

Türkiye genelinde milyonlarca genç KYK borcu ile karşı karşıya. Üniversiteyi bitirdikten sonra KPSS 'ye hazırlık iş arama derken borç ödeme günü gelen vatandaşlar, borçlarını işsizlik nedeniyle ödeyemediği için yasal işlemlerle karşı karşıya kalıyor.

Ödenmeyen KYK borçları KYK tarafından vergi dairelerine aktarılıyor Vergi daireleri ise vatandaşların banka hesaplarına e haciz uyguluyor. 

KANUN TEKLİFLERİ TBMM 'DE

TBMM 'de ise KYK borçlarının silinmesi için çok  sayıda kanun teklifi var. Son dönemlerde verilen KYK tekliflerine bakacak olursak, teklif veren milletvekilleri ve kanun tekliflerinin özetleri şu şekilde;

İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu 'nun kanun teklifi özeti: Teklif ile, yüksek öğrenimlerini tamamlayan öğrencilerin öğrenim ve katkı kredisi borçlarının silinmesi amaçlanmaktadır.

CHP 'li Mahmut Tanal 'ın KYK kredileri için kanun teklifi: Teklif ile; yükseköğrenim öğrencilerine verilen öğrenim kredisi ile katkı kredisinin geri ödemesiz olarak verilmesi, daha önce bu kredilerden yararlanıp muaccel borcu olanlar ve halihazırda kredi almaya devam eden öğrencilerin de borçlarının ödenmiş sayılması öngörülmektedir.

HDP'li Muazzez Orhan 'ın kanun teklifi özeti: Teklif ile; öğrencilere verilen kredilerden herhangi bir şekilde faiz alınmaması, geri ödemenin öğrenim boyunca yapılan toplam ana miktar üzerinden yapılması ve eğitim süresinin bitiminden itibaren iki yıl sonra başlaması amaçlanmaktadır.

CHP 'li Haydar Akar 'ın KYK kanun teklifi: Teklif ile, yüksek öğrenimlerini tamamlayan öğrencilerin öğrenim ve katkı kredisi borçlarının silinmesi amaçlanmaktadır.

Kadın erkek diğer adaylar bu sayfada > TIKLA KATIL

ŞİMDİ NE OLACAK?

3 partinin TBMM 'ye sunduğu kanun teklifleri Plan Bütçe Komisyonu 'na geldi. PBK 'ya gelmesi sonrası kanun teklifleri görüşülecek. Görüşülmelerinin ardından teklif komisyonda oylanacak. 

DİKKAT ÇEKEN NOKTA

Komisyondan geçmesi sonrası kanun teklifleri TBMM Genel Kurulu 'na sevk edilecek. Genel Kurul 'dan geçmesi sonrası kanun teklifleri Cumhurbaşkanı 'na gönderilecek. Ancak AK Parti ile MHP 'nin destek vermemesi durumunda kanun teklifleri komisyondan ve genel kuruldan geçmez.

KYK KREDİ HABERLERİ İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN>>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN