KYK Bursları İptal Mi Edildi? KYK'dan Burs Açıklaması Geldi

KYK bursu yatmayan öğrencilerin sosyal medyada yaptığı açıklamaların ardından KYK Burslarının keilip kesilmediği merak edilmeye başlandı. KYK ödemelerine ilişkin Genel Müdürlükten açıklama geldi. KYK bursu yatmayan öğrencilerin eğitim bilgilerini güncellemeleri gerektiğine yer verilen açıklamada, e-Devlet üzerinden bilgilerini güncelleyen öğrencilerin ödemelerinin yapılacağı belirtildi.

KYK Bursları İptal Mi Edildi? KYK'dan Burs Açıklaması Geldi

Üniversite okuyan gençlerden bazılarının bu ay burs ödemelerini alamaması üzerine KYK Burslarının kesilip kesilmediğine yönelik tartışmalar sosyal medyanın gündemine oturdu.

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'nden KYK burs ödemelerine ilişkin yeni açıklama sosyal medya hesabından geldi. Açıklamada, Bakanlıktan burs ve kredi alan öğrencilerin taahhüt gereğince eğitim durumlarındaki değişiklikleri 1 ay içerissinde Genel Müdürlüğe bilidrmekle yükümlü oldukları hatırlatılarak, eğitim bilgileri güncel olmayan öğrencilerin ödemelerinin bu yüzden yapılamadığı belirtildi.

KYK açıklamasında ayrıca şu ifadeler görüldü: Sevgili öğrencilerimiz, Bakanlığımızdan burs/kredi alan öğrencilerimiz imzaladıkları taahhüt gereğince eğitim durumlarındaki degişiklikleri en geç 1 ay içerisinde Genel Müdürlüğümüze bildirmekle yükümlüdür. YÖKSİS üzerindeki eğitim bilgileri güncel olmayan öğrencilerimize burs/kredi ödemesi yapılamamaktadır. Bu sebeple bu ay burs/kredi ödemeleri yapılmayan öğrencilerimizden e-devlet üzerinden nakil başvurusu yaparak bilgilerini güncelleyen, durumu uygun olan ve nakli gerçekleşen öğrencilere ödeme zamanında ödeme yapılacaktır. Konuyla ilgili bilgilelerinizi e-devletten takip edebilirsiniz. İyi günler dileriz. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü