KYK Burs ve Kredi Başvuruları Başladı Mı, Şartları Neler?

2022-2023 eğitim ve öğretim döneminin başlamasının sonrasında milyonlarca öğrenci, KYK başvurularını bekliyor. Peki KYK burs ve kredi başvuruları başladı mı? Başvuruları nasıl yapılır? İşte cevaplar ve çok daha fazlası haberimizde...

KYK Burs ve Kredi Başvuruları Başladı Mı, Şartları Neler?

Her sene milyonlarca öğrenci KYK'dan burs ile kredi desteği almak amacıyla müracaat işlemlerini gerçekleştiriyor. Kredi Yurtlar Kurumu, binlerce öğrenciye destek vermeye devam ediyor. Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla beraber pek çok öğrencinin merak ettiği hususların başında KYK başvuru tarihleri geliyor.

2021 senesinde KYK başvuruları 5 Kasım tarihinde başlamış, 10 Kasım tarihinde sona ermişti. Peki 2022-2023 KYK başvuru tarihleri ne zaman başlayacak? Başvuru şartları neler? İşte detaylar...

KYK Burs ve Kredi Başvuruları Başladı Mı?

KYK burs-kredi başvuruları geçen sene 5 Kasım tarihinde başlamış ve 10 Kasım tarihinde sona ermişti. Bunun üzerine KYK başvurularının bu yıl da kasım ayı içerisinde başlaması bekleniyor.


KYK Başvuru Koşulları Neler?

Önlisans öğrencileri, lisans öğrencileri ile 2 yıllık okullarda mezun olup 4 yıllık okullara dikey geçiş sınavı ile kayıt gerçekleştiren adaylara intibak sınıfında öğrenim kredisi verilmez. Yüksek lisans yani Master ve doktora öğrencileri, öğrenim kredisinden faydalanabilir.