KYK Burs Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?

KYK yurt başvurularının sona ermesinin sonrasında şimdi de gözler KYK burs ile kredi başvuru tarihlerinin ne zaman açıklanacağını çevrildi. Karşılıksız oran burs ile geri ödemeli olarak öğrencilere verilen kredi avantajından faydalanmak isteyen binlerce öğrenci, e-devlet uygulaması üzerinden işlemlerini gerçekleştirebilecek. Bu sebeple KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak? Sorusunun cevabı öğrencileri arasında merak edilmeye başlandı.

KYK Burs Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?

Burs Başvuru İşlemleri Ne Zaman Başlayacak? 
2022-2023 eğitim dönemi açısından kredi ile burs müracaat işlemlerinin, geçen senelerde olduğu gibi ekim ayı içerisinde yapılması bekleniyor. KYK ve burs müracaat tarihleri Gençlik ve Spor Bakanlığı sitesinde ilan edilecek. Konuya yönelik ayrıntılar geldikçe ve kesin tarih belli olunca haberimizde sizlere paylaşacağız.


KYK yurt müracaat işlemlerinin, 2022 YKS yerleştirme işlemlerinin sonlanması ile neticelerinin erişime açılmasının sonrasında başlayacağı tahmin ediliyor. Geçen senelerde müracaat işlemleri ağustos ayının son haftası veya eylül ayının ilk haftasında başlıyordu. 2021-2022 yurt müracaat işlemleri 6 Eylül tarihinde e-devlet üzerinden başlamıştır. Konuya yönelik açıklamalar geldiği zaman haberimizde yer vereceğiz. 

KYK Burs Müracaat İşlemleri Koşulları Nelerdir?

2 yıllık yani önlisans öğrencileri, 4 yıllık yani lisans öğrencileri bu okullarda mezun olup 4 yıllık okulların 3 sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan 2 yıllık mezunu öğrenciler, antibiyotik ya da hazırlık sınıfında burs verilmez. 

Yüksek lisans yani Master ile Doktora öğrencileri ise hazırlık sınıfında burs aramazlar, 
ÖSYM sınav neticesinde ham puan bazında belirlenen puan türünde ilk 100'e giren öğrenciler, 
Kurum kuruluş kanunu hükümleri gereğince yönetim kurulu tarafından belirlenen kriterlere göre amatör milli sporcu olan öğrenciler, burstan faydalanabiliyor,