KYK Borcu Olanlar 280 Bin Kişiye Haciz Şoku

KYK borcu olan vatandaşlar için son dakika gelişmesi. İsmail Koncuk yaptığı son dakika açıklamasında 280 bin kişinin banka hesaplarına haciz konulduğunu söyledi. İşte detaylar.

KYK Borcu Olanlar 280 Bin Kişiye Haciz Şoku

KYK borçlularını ilgilendiren soru önergesi TBMM 'de.

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk , Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu 'nun yanıtlaması üzerine bir soru önergesi verdi. Koncuk, verdiği soru önergesinde işsiz gençlerin ödeyemediği borçlarının vergi dairelerine aktarıldığını bildirdi.

Vergi dairelerine bildirilmesi sonrası işsiz gençlerin haciz ile karşı karşıya kaldığının bildirildiği soru önergesinde mağduriyetlerle ilgili çalışmaların olup olmadığı soruldu.

BORCUNU ÖDEYEMEYEN SAYISI 5 MİLYON

Soru önergesinde , KYK borcunu ödeyemeyenlerin sayısının 5 milyona ulaştığı bildirildi. İş bulamadığı için borçlarını ödeyemeyen gençler düzenleme bekliyor.

280 BİN KİŞİYE YASAL İŞLEM

İsmail Koncuk soru önergesinin devamında, KYK borçları ile ilgili 280 bin kişi hakkında yasal işlem başlatıldığını , bu kişilerin banka hesapları ile maaşlarına haciz konulduğunu söyledi. Koncuk, bu konuda çalışma olup olmadığını sordu.

FAİZLER SİLİNECEK Mİ?

İsmail Koncuk , faizlerle birlikte borçların her yıl arttığını , bu nedenle gençlerin borcunu ödeyemediğini söyledi ve bu konuda çalışma olup olmadığını sordu.

İşte soru önergesinin tam metni:

KYK BORÇLARI GELİŞMELERİNDEN ANLIK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN