KYK Borçları İçin 3 İhtimal Açıklandı 2020

KYK borçları hakkında çalışmalar , Hazine ve Maliye Bakanlığı 'nda devam ediyor. Corona virüs salgını nedeniyle duraksayan çalışmalar sonrası talepler geldi. İşte o talepler.

KYK Borçları İçin 3 İhtimal Açıklandı 2020

KYK borçları için müjde bekleniyor.

İş bulamadığı için KYK borcunu ödeyemeyen milyonlarca genç , hükümetten gelecek KYK borç düzenlemesini bekliyor. Corona virüs salgını nedeniyle daha da artan işsiz sayısı nedeniyle vatandaşlar  değil KYK borçlarını ödemek , evlerine gıda alacak parayı bulmakta bile zorluk çekiyor.

İŞYERLERİ ÜCRETSİZ İZİN VERDİ

Corona virüsü nedeniyle birçok yer kapatıldı. Geçici olarak kapatma kararının alınmasının ardından on binlerce kişi işsiz kaldı. Hem işsiz kalan hem de maaş alamayacak olan bu vatandaşlardan çoğu , işsizlik maaşı şartlarını da henüz taşımıyor. 

Bu sıkıntıların üst üste gelmesi sonrası bunlara bir de KYK borç taksitleri eklendi. 

ERTELENSİN BEKLENTİSİ

Birçok genç, KYK borçlarını corona virüsü nedeniyle işsiz kaldığı için ödeyemiyor. Gençlerin bir kısmı , corona virüsü tehlikesi geçene ve işe başlayana kadar KYK borç taksitlerinin ertelenmesini istiyor.

SİLİNSİN BEKLENTİSİ

Üniversiteyi bitirdikten sonra iş bulmakta zorlanan gençler, KYK borçlarının silinmesini istiyor.

FAİZLER SİLİNSİN VE YAPILANDIRMA YAPILSIN BEKLENTİSİ

KYK borçları , faizleri ile birlikte ana paranın çok üstünde olan gençler , faizlerin silinmesini ve ana paralarını ödemek istiyor.  Gençler, faizlerin silinmesi sonrası kalan parayı taksitler şeklinde ödemek istiyor. 

Peki sizce KYK borçları silinsin mi , ertelensin mi yoksa sadece faizler mi silinsin? ANKET bu sayfada: Oy kullanmak için TIKLAYIN

CORONA VİRÜS NEDENİYLE ÖDEME YAPAN GENÇLER DE İŞSİZ KALDI

Yüz binlerce genç , iş bulamadığı için borcunu ödeyemezken , bir işe girdiği için borcunu ödeyen gençler işsiz kaldığı için borçlarını ödeyemez duurma geldi. Peki sizce KYK borçları ertelenmeli mi? Silinmeli mi? Yoksa sadece faizler mi silinmeli? Aşağıdaki yorum kısmından taleplerinizi yazabilirsiniz.

KYK BORÇ MÜJDESİ GELDİĞİNDE BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN