KYK Borçları İçin 2 İhtimal

KYK borçları ile ilgili sevindiren açıklama gelmişti. Bu açıklama sonrası en çok araştırılan konu borçlar silinecek mi , yapılandırma mı olacak , yoksa faizler mi silinecek? soruları oldu. Peki masada neler var? İşte detaylar ve son bilgiler.

KYK Borçları İçin 2 İhtimal

KYK borçları silinmeyecek: İyileştirme yapılacak.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu 'nda önceki gün Hazine ve Maliye Bakanlığı 'nın bütçesi görüşüldü. Bütçe görüşmeleri sırasında milyonlarca kişinin merakla beklediği bir açıklama geldi.  Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak , KYK borcu olanlara iyi bir haber verdi.

kadın erkek diğer adaylar bu adreste>> TIKLA KATIL

Garo Paylan Bakan Albayrak 'a KYK borçları ile ilgili soru sordu. Büyük bir ekonomik kriz var diyen Paylan, "8 milyon işsizimiz var, Kredi Yurtlar Kurumuna borçlu milyonlarca öğrenci borçlarını ödeyemiyor, şu Meclis, Plan ve Bütçe Komisyonu daha bütçede bir virgül değiştiremedi." dedi.

ALBAYRAK 'TAN CEVAP GELDİ

Bunun ardındna söz alan Berat Albayrak, "KYK ile ilgili bir şey söylendi; ben hemen ona ilişkin" dedi ve şunları söyledi:

"KYK ile ilgili, gençlerimizle ilgili bir çalışma yapıyoruz; üniversiteden mezun olmuş arkadaşların borçlarıyla ilgili, yani bu konuda bir iyileştirme noktasında inşallah"

BORÇLAR SİLİNMEYECEK

Bu açıklama sonrası KYK borçları silinecek mi? sorusu en çok araştırılan konuların başında oldu. Ancak Berat Albayrak 'ın bu açıklamasına bakacak olursak borçların silinmesi gibi bir durum söz konusu değil.

İKİ İHTİMAL

KYK kredi borçları için yapılan çalışmanın, yeni bir yapılandırma ya da  faizlerin silinmesi-düşürülmesi üzerinde olduğu öğrenildi.

Peki sizce düzenleme ne olmalı? KYK borçları silinmeli mi , sadece faizleri mi silinmeli yoksa yapılandırma mı yapılmalı? Düşünce ve taleplerinizi aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

KYK BORÇLARI HAKKINDA  AÇIKLAMA GELİR GELMEZ BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN