KYK Borçları Hakkında Binali Yıldırım'dan Flaş Açıklama

KYK borçları ile ilgili AK Parti Milletvekili Binali Yıldırım 'dan bir son dakika açıklaması geldi. Yıldırım yaptığı açıklamada, KYK borçları için "çok büyük bir mesele olarak görmeyin" dedi. İşte o açıklama.

KYK Borçları Hakkında Binali Yıldırım'dan Flaş Açıklama

Binali Yıldırım 'dan KYK sorusuna cevap.

TBMM eski Başkanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi 'nde öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilerle sohbet eden Binali Yıldırım , onları nsorularına da yanıt verdi. 

KYK AFFI AÇIKLAMASI

Bir öğrenci mikrofonu aldı ve KYK borçları ile ilgili soru sordu. Yıldırım "Son günlerde kredi afları konuşuluyor, bu konuya girmişken müjde bekleyen öğrenciler de var, bu konuda son durum nedir? Bir de sizden duymak istiyoruz" şeklinde gelen soruya şu şekilde cevap verdi:

"Benim, hükümetin bir üyesi olduğumu mu zannediyorsun. Biliyorsunuz başbakanlık gitti, koltuk elimizde kaldı, meclis başkanlığı da gitti" diye esprili bir yanıt verdi. Esprili yanıt karşısında salondakiler kahkaha atıp, alkışladı.

"KYK BORÇLARINI ÇOK BÜYÜK BİR MESELE OLARAK GÖRMEYİN"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçim sürecinde kredi borçlarının geri ödenmesi konusu ile ilgili sıkça soru geldiğini söyleyen  Yıldırım, "O zaman da söylediğim şuydu, konuyu ilgililere götüreceğim, demiştim. Dediğimi de yaptım. En ilgilisine, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a götürdüm. Hatırlarsanız, o da konu ile ilgili bir çalışma yapılıyor. Bu herhalde bir anlam ifade ediyor. Yalnız bu kredi eksikliğinde şöyle bir bilgi eksikliği kalmasın, mezun oluyorsunuz ve iki yıl bir şey ödemiyorsunuz veya iş bulamadınız yine ödemiyorsunuz. O paralar artık faizi de çok olmadığı için işe girdiğiniz zaman bir iki maaş kadar başka bir şey kalmıyor. O yüzden çok büyük bir mesele olarak görmeyin" dedi..

Siz bu konuda ne diyorsunuz? KYK borcu çok büyük bir mesele mi yoksa değil mi? Yorum kısmı aşağıda >

75 ÖĞRENCİYE BURS

Özel nedenlerden dolayı burs alamayan bir öğrencinin talebini alan Binali Yıldırım bunu  AK Parti Elazığ Milletvekil Zülfü Demirbağ 'a talebin artması üzerine kurucusu olduğu Erzincan Kültür ve Eğitim Vakfı'nın her yıl FÜ'deki 75 öğrenciye burs vereceği müjdesini de verdi.

KYK BORÇLARI HABERLERİNDEN ANBEAN HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN