KYK 2020 Yurt ve Burs Başvuru Tarihleri Netleşiyor

2020 yılı YKS tercihleri sona erdi. İlk tercihlerin sona ermesinin ardından sonuçlar için bekleyiş başladı. Sonuçları bekleyen adaylar, KYK yurt ve burs başvurularının ne zaman başlayacağını , kimlere yurt ve burs çıkacağını merak etti. Biz de kamubulteni.com olarak bu yazımızda KYK yurt ve burs başvuruları hakkında detaylara yer verdik.

KYK 2020 Yurt ve Burs Başvuru Tarihleri Netleşiyor

YKS sonuçlarının ardından burs ve yurt başvuruları alınacak.

2020 yılı Yükseköğretim Kurumları sınavı tercih işlemleri önceki gün sona erdi. Tercihlerin sona ermesinin ardından üniversite tercihi yapan milyonlarca aday , tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağını , üniversite kayıtlarının ne zaman alınacağını ve kayıt sonrası KYK yurt ile burs başvurularının ne zaman yapılacağını araştırmaya başladı. 

YKS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN?

YKS tercih sonuçlarının 24 Ağustos gününe kadar açıklanması bekleniyor. 

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN?

Elektronik ortamda başvuru : 29 Ağustos-2 Eylül 2020

Şahsen başvuru tarihleri: 31 Ağustos-4 Eylül 2020

ÖNCE YURT BAŞVURUSU BAŞLAYACAK

YKS tercih sonuçlarının açıklanmasından sonra KYK yurt başvuruları alınacak. Yurt başvurularının 7 Eylül günü başlaması bekleniyor. 

GSB'den yapılan açıklamada KYK yurt başvuru şartlarına şu şekilde yer verildi:

a) Öğrencinin, örgün eğitim veren bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı olması,

b) Öğrenci ailesinin Kurum yurdunun bulunduğu şehrin belediye sınırları dışında ikamet etmesi (Sağlık Kurulu raporu ile %40 ve üzerinde engeli olduğu tespit edilen öğrenciler, lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı yetiştirme yurtlarında tamamlayan ve/veya Devlet koruması altında olan öğrenciler, anne ve babası vefat etmiş olan öğrenciler hariç)

c) Öğrencinin, taksirli suçlar hariç, herhangi bir suçtan dolayı hakkında 6 ay ve daha fazla hapis cezası ile kesinleşmiş mahkûmiyeti bulunmaması,(Cezası tecil edilenler hariç)

ç) Cezası tecil edilmiş olsa bile, 12/4/1991 tarihli ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu ile 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun İkinci Kitap Üçüncü Kısmının Beşinci Bölümü ile Dördüncü Kısımda düzenlenen suçlardan hüküm altına alınmamış olması ve bu suçlardan haklarında açılan derdest kamu davası bulunmaması,

d) Öğrencinin, Kurum veya diğer resmi kuruluşların yurtlarından “Süresiz çıkarma cezası” veya öğretim kurumlarından 6 aydan fazla uzaklaştırma cezası almamış olması,

e) Uluslararası öğrencilerin öğrenci belgesi, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından alacakları Türkiye Cumhuriyeti ikamet izni belgesi ile pasaportunun tasdikli fotokopisini vermesi,

f) Zorunlu staj hariç asgari ücretin üzerinde ücretle bir işte çalışmaması, 

g) Öğrencinin, toplu yerlerde yaşamaya engel olacak seviyede akıl ve ruh hastalığı veya bulaşıcı hastalığı olmaması gerekmektedir.

DAHA SONRA BURS BAŞVURUSU BAŞLAYACAK

KYK yurt başvurularının alınmasının ardından ek yerleştirmeler yapılacak. Ek tercihlerin ardından yeni gelen öğrencilerin de başvuruları alınır. 

KYK burs başvurusu ise geçtiğimiz yıl Ekim ayının ortalarında başlamıştı. Yine bu yıl de KYK burs başvurularının Ekim ayının üçüncü haftasında başlaması bekleniyor. 

Öncelikli burs verilen öğrenciler şu şekilde:

  • Şehit çocukları, (Şehit bekar ise bekar kardeşi)
  • Gazi çocukları, (Gazi bekar ise kendisi)
  • Sağlık kurulu raporu ile %40 ve üzerinde engelli olduğu tespit edilen öğrenciler,
  • Anne ve babası vefat etmiş olanlar,
  • Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Yetiştirme Yurtlarında barınarak tamamlayanlar,
  • Lise ve dengi öğrenimlerini Darüşşafaka Lisesinde tamamlayanlar,
  • Kurum Kuruluş Kanunu gereği, Yönetim Kurulu tarafından belirlenen kıstaslara göre Amatör milli sporcu olan öğrenciler,

İKİNCİ ÖĞRETİMLER BURS ALABİLİR Mİ?

GSB'den yapılan açıklamada, "Kurumumuza burs/kredi almak üzere müracaatta bulunan ikinci öğretim öğrencileri de yapılan değerlendirme neticesinde durumlarının burs/kredi almasına uygun bulunması halinde burs/kredi alabilmektedir." denildi.

KREDİ HERKESE ÇIKAR MI?

KYK bursu herkese çıkmaz ama burs çıkmayan herkese kredi çıkar. 

2019 yılında 500 TL olan kredi ve burs miktarı, 2020 yılında 550 TL'ye çıkarılmıştı. Peki sizce 2021 yılı için KYK burs ve kredi miktarı ne kadar olmalı? Yorum kısmı aşağıda.

KYK YURT VE BURS BAŞVURUSU BAŞLADIĞINDA HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN