Kritik Tarih Açıklandı: Bilim Kurulu Okulların Açılma Tarihi İçin Toplanıyor

Okulların açılış tarihi hakkında önceki gün bir iddia ortaya atıldı. Bu iddia sonrası MEB bir açıklama yaptı ve Bilim Kurulu toplantısında okulların açılması meselesinin görüşüleceğini bildirdi. Açıklamadaki detay dikkatleri çekti.

Kritik Tarih Açıklandı: Bilim Kurulu Okulların Açılma Tarihi İçin Toplanıyor

Bilim Kurulu toplanıyor: Okulların açılması gündemde.

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu bugün toplanacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın başkanlığında toplanacka bilim kurulunda en önemli gündem maddesi okulların açılması meselesi olacak. Habertürk yazarı ise okulların açılışının erteleneceğini söyledi.

MEB'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Okulların açılışının erteleneceği iddialarının gündeme düşmesi sonrası MEB bir açıklama yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"2020-2021 eğitim öğretim yılına ilişkin değerlendirme süreci nihai aşamadadır. Yarınki Bilim Kurulu toplantısı sonucuna göre alınacak karar, en kısa sürede kamuoyu ile paylaşılacaktır."

HABERTÜRK YAZARI: 21 EYLÜL'E ERTELENECEK

Habertürk 'te önceki gün yayımlanan haberdar okulların açılma tarihinin erteleneceği iddia edildi. Açıklamada 31 Ağustos 'ta açılacağı bildirilen okulların 21 Eylül 'de açılacağına yer verildi. 

MEB'İN AÇIKLAMASINDAKİ DETAY

Habertürk'ün 21 Eylül iddiası sonrası MEB yukarıdaki açıklamayı yaptı. Bu açıklamada iddialar yalanlanmadı. Sadece Bilim Kurulu 'nda alınacak karar işaret edildi. Buna göre okulların açılması tarihinin ertelebileceği bildiriliyor. 

BİLİM KURULU TOPLANIYOR

Bugün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın başkanlığında Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı yapılacak. Öğleden sonra başlayacak toplantıda en önemli gündem maddeleri vaka artışı olan iller ve okulların açılması meselesi olacak. Toplantıda okuların 31 Ağustos'ta mı yoksa daha ileri bir tarihte mi açılacağı görüşülecek ve bu konuda bir karar alınacak.

TOPLANTI KAÇTA BİTECEK?

Bilim Kurulu toplantısının saat 19.00 'dan sonra bitmesi ve toplantı sonrası Bakan Fahrettin Koca'nın açıklama yapması bekleniyor. 

ANKET

Peki sizce okullar açılmalı mı? Açılmamalı mı? Ankete katılmak için TIKLAYIN

Açıklama geldiğinde haberdar olmak için kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.