Kritik Seviye Kırıldı! Altında Sürpriz Bekleniyor

Geçtiğimiz hafta açıklanan Amerikan enflasyonu verileri sonrasında serbest piyasalarda sert hareketlilikler yaşanırken; bu haftanın en kritik verisi ise çarşamba günü açıklanacak olan Amerikan Merkez Bankası'nın faiz kararı...

Kritik Seviye Kırıldı! Altında Sürpriz Bekleniyor

Amerikan Merkez Bankası'ndan (FED) fiyat para test kapat gelecek verilere göre serbest piyasaların yön bulması bekleniyor. Altın açısından oldukça önemli olacak bu gelişmeler ile beraber fiyatlarda nelerin yaşanacağını merak ediyorsanız haberimizin devamını takip ediniz...

Altında Son 2 Yılın En Düşük Seviyesi 
Altın fiyatları geçtiğimiz hafta beklentilerin üzerinde gelen Amerikan ağustos ayı enflasyonu verileri sonrasında direnç seviyelerini peş peşe kırdı. Kritik seviye olan 1700 doların altına düşerek yaklaşık olarak 23 ayın en düşük seviyesini gören altının on fiyatı, yeni haftaya düşüşle başladı.

Yeni haftada pek çok Merkez Bankası'nın faiz toplantısı olacakken; en önemlisi ise Amerikan Merkez Bankası'nın (FED) alacağı faiz kararı şeklinde ön plana çıkıyor. Amerika Merkez Bankası'nın faiz kararının ve FED başkanı Jerome Powell’ ın yapacağı basın toplantısının Piyasalar üzerindeki etkisi şimdiden merak edilmeye başlandı.


Amerikan Merkez Bankası'nın (FED) faiz kararını açıklamasıyla beraber başta dolar olmak üzere altının dünya genelindeki değerinde meydana gelecek hareketlilik beklenirken, diğer taraftan Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın alacağı faiz kararı da Türkiye piyasalarında Amerikan doları ve altın fiyatının ne şekilde olacağına yön verecek.